Terug naar de kern of totale waanzin? Boonen en Bakelants hebben idee: 'Ruil Evenepoel voor Van Aert' Wielrennen
Wielrennen

Terug naar de kern of totale waanzin? Boonen en Bakelants hebben idee: 'Ruil Evenepoel voor Van Aert'

Terug naar de kern of totale waanzin? Boonen en Bakelants hebben idee: 'Ruil Evenepoel voor Van Aert'

Het extreem magere voorjaar van Soudal Quick-Step is voor velen in de wielerwereld nog een onderwerp van gesprek. Hoe kan het dat een team met toch grote namen als Kasper Asgreen, Yves Lampaert en Julian Alaphilippe zo ondermaats presteert? In Wielerclub Wattage namen Jan Bakelants en Tom Boonen de moeite om in te gaan op de algehele koers van de Belgische ploeg. En de conclusies zijn uit die overpeinzingen niet mals.

Een van de mogelijkheden zou volgens beide oud-coureurs zijn om Remco Evenepoel volledig centraal te stellen binnen de ploeg en de focus helemaal naar het rondewerk te leggen. Een keuze die voor Bakelants acceptabel zou zijn, maar Boonen erg veel pijn zou doen. 'Ja, ik heb het daar wat moeilijk mee. Ik vind dat je je DNA niet kan verloochenen. Ik vind dat je het niet kunt maken tegenover iedereen die hier in de zaal zit, tegenover ons, om geen klassieke ploeg meer op papier te zetten', doelt de meervoudig winnaar van Vlaanderen en Roubaix op de mensen die aanwezig waren bij de live-opname.

Gekscherend idee Bakelants: 'Eigenlijk zouden Wout en Remco moeten ruilen van ploeg'

Bakelants begrijpt de insteek van Boonen, maar trekt ook daar weer een conclusie uit. Als de blauwe brigade terug wil naar de klassiekers, is het misschien niet werkbaar om Evenepoel de volledige steun te geven als ronderenner. 'Als ze terug naar het Vlaamse voorjaar willen, denk ik dat ze een werkbare oplossing met Remco moeten zoeken en ze hem moeten vrijlaten', bemerkt de winnaar van een Tourrit.

Een vertrek van Evenepoel dus. 'Dat hij kan gaan naar waar hij ook beter zijn dromen kan nastreven. Dan moeten ze met dat geld dat vrijkomt, iemand gaan halen die in het voorjaar weer kan scoren. Dat is de enige werkbare oplossing.' Bakelants stelt vervolgens dat hij liever ziet dat Evenepoel de volledige steun krijgt. Op de vraag of Soudal Quick-Step dan niet een nieuw uithangbord nodig heeft, ook voor de sponsoren, geeft de Belg een gekscherend antwoord. 'Ze kunnen een deal proberen te sluiten. Ze kunnen Remco wisselen voor Wout van Aert', besluit Bakelants met een veelzeggende lach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws