Terwijl er van alles rond hem speelt, is Roglic zaterdag 'gewoon' Jumbo-Visma-kopman in Emilia Wielrennen
Wielrennen

Terwijl er van alles rond hem speelt, is Roglic zaterdag 'gewoon' Jumbo-Visma-kopman in Emilia

Terwijl er van alles rond hem speelt, is Roglic zaterdag 'gewoon' Jumbo-Visma-kopman in Emilia

Primoz Roglic wordt sinds enkele dagen in verband gebracht met tal van ploegen en zou nog dit weekeinde een definitief oordeel vellen over zijn toekomst, maar gekoerst wordt er ook gewoon. Als tweevoudig winnaar staat hij namens Jumbo-Visma als kopman aan de start van de Giro dell'Emilia.

Roglic zijn naam wordt hevig in verband gebracht met INEOS, Lidl-Trek en Movistar, terwijl ook Bahrain Victorious, Jayco AlUla en Israel-Premier Tech nog rondzingen als mogelijke bestemmingen voor de Sloveen. Wat zeker lijkt, is dat hij na een succesvolle periode voor Jumbo-Visma volgend jaar niet meer voor de ploeg of haar opvolger uitkomt. Aan hem om daar in zijn laatste koersen in Italië een mooi eind aan te breien.

Tiesj Benoot, Koen Bouwman, Gijs Leemreize, Sam Oomen, Jan Tratnik en Attila Valter rijden ter ondersteuning in Italië. Die laatste kwam aan het woord in het communiqué van de ploeg. 'Ik heb na de Vuelta a España een paar dagen rust gehad. Inmiddels heb ik een stuk of zes goede trainingen gedaan en merk ik dat mijn vorm best goed is. De koersen die komen liggen mij goed en daarnaast vind ik het heerlijk om in Italië te rijden. Op de korte steile hellingen die we de komende wedstrijden voor de kiezen krijgen, kan ik het beste in mezelf naar boven halen en verwacht ik onze kopmannen lang te kunnen ondersteunen.'

Sam Oomen sluit zijn periode bij Jumbo-Visma dan weer af, hij gaat naar Lidl-Trek. 'Deze laatste wedstrijden hebben een extra speciale lading. Het is natuurlijk de laatste keer dat ik met een aantal stafleden en renners op pad ben. Ik kijk met een heel warm gevoel terug op mijn tijd bij de ploeg. Ik ben onderdeel geweest van een aantal mooie verhalen en heb prachtige mensen leren kennen. Komende week ga ik er nog een keer alles aan doen om een goede prestatie te leveren.'

In Italië nemen Jumbo-Visma en Roglic het alvast op tegen een ijzersterke ploeg van UAE-Team Emirates, met Tadej Pogacar, Juan Ayuso en Adam Yates als voornaamste klanten. Daarnaast zijn er nog heel wat kapers op de kust.

Selectie Jumbo-Visma Giro dell'Emilia 2023

Tiesj Benoot
Koen Bouwman
Gijs Leemreize
Sam Oomen

Primoz Roglic
Jan Tratnik
Attila Valter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws