Terwijl Pidcock baalt van gemaakte fouten, jubelt INEOS Grenadiers om aanvalslust jonge garde Wielrennen
Wielrennen

Terwijl Pidcock baalt van gemaakte fouten, jubelt INEOS Grenadiers om aanvalslust jonge garde

Terwijl Pidcock baalt van gemaakte fouten, jubelt INEOS Grenadiers om aanvalslust jonge garde

Bij INEOS Grenadiers is er na het Openingsweekend sprake van gemengde gevoelens. De Britse formatie won niet, maar toonde zich in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne wel van voren. Sportief directeur Roger Hammond ziet dat er muziek zit in de jonge klassiekerploeg.

INEOS trad in de Omloop aan met Tom Pidcock (22), Ethan Hayter (23), Jhonatan Narváez (24), Ben Turner (22) en Magnus Sheffield (19), met Cameron Wurf (38) en Ben Swift (34) als begeleiders van deze klas. In Kuurne-Brussel-Kuurne nam de 21-jarige Duitser Kim Heiduk de plek in van Wurf, waarmee de gemiddelde leeftijd nog lager werd. Desondanks zagen we veel INEOS van voren, met vooral Pidcock en Narváez op de voorposten. Narváez rook in Kuurne zelfs serieus aan de zege vanuit de vlucht.

Hammond is blij met wat zijn jonge Grenadiers hebben laten zien. 'Ik ben blij met hoe snel deze jonge groep een team is geworden, dat heb ik niet vaak gezien in mijn carrière. Na het Openingsweekend hebben we echt iets om mee verder te gaan, de jongens mogen heel trots zijn en uitkijken naar april. We hadden een plan en daar heeft iedereen zich aan gehouden. Een resultaat zou de kers op de taart zijn geweest, maar als ze zo blijven rijden, komen de resultaten vanzelf. Kijk naar hun leeftijden, dit waren de eerste twee eendagskoersen die ze samen reden. Deze jongens leren snel en we blijven hard werken. Als ze zo blijven koersen, gaan we zeker weten winnen.'

Pidcock baalt van gemaakte fouten

Iedereen blij en tevreden? Toch niet helemaal. Pidcock stelde na Omloop Het Nieuwsblad eerst dat hij blij was met zijn vorm, maar in gesprek met Cyclingnews valt toch ook wel wat teleurstelling te bespeuren. De jonge Brit zat beide dagen mee in een goede groep en vooral over zijn prestatie in Kuurne is hij niet te spreken. 'Ik zat mee, maar toen Ivan García Cortina aanging vanuit de kopgroep, heb ik me uit de groep laten lokken door Tiesj Benoot. Dat was mijn fout. Ik heb sowieso te veel fouten gemaakt dit weekend, om allerlei redenen. Ik leer nog steeds, ook om kopman te zijn. Als team hebben we indrukwekkend gereden, dat is een goed teken. Het is moeilijk om te stellen dat het resultaat niet belangrijk is, maar dat is uiteindelijk wel het geval. Volgend weekend gaat het erom voor mij', zo doelt hij op Strade Bianche.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws