Tesfazion sprint in de schaduw van Alaphilippe naar derde plaats: 'Als ik me goed voel, doe ik overal mee' Wielrennen
Wielrennen

Tesfazion sprint in de schaduw van Alaphilippe naar derde plaats: 'Als ik me goed voel, doe ik overal mee'

Tesfazion sprint in de schaduw van Alaphilippe naar derde plaats: 'Als ik me goed voel, doe ik overal mee'

In de door Julian Alaphilippe gewonnen tweede etappe in het Critérium du Dauphine baarde Natnael Tesfazion opzien met een knappe derde plaats. De Eritrese renner van Trek-Segafredo hield in de vies oplopende finishstraat onder meer klassementsleider Christophe Laporte knap achter zich. Tegenover de camera van Cycling Pro Net blikt de 24-jarige heuvelrenner terug op zijn prestatie.

'Ik voelde me erg goed vandaag', luidt de opening van de Tesfazions analyse. 'Eigenlijk wilde ik niet al te veel risico's nemen in de sprint. Maar op een bepaald moment heb ik aan mijn ploeggenoten en ploegleiders gevraagd of ik toch mocht meesprinten.'

'Ik geloof in mezelf', aldus een goedgemutste Tesfazion

Tesfazion probeerde de vermoeidheid bij andere renners aan hun gezicht af te lezen. Toen hij waarnam dat menig coureur er al flink afgepeigerd uitzag, besloot hij definitief dat hij zich ging mengen in de sprint. 'Het ging de hele dag op en af. Het was een lastig parcours en daardoor waren de pure sprinters te moe om mee te doen. Alaphilippe was wel erg snel in de sprint', spreekt hij zijn lof uit over de Franse laureaat.

De Afrikaan is in ieder geval te spreken over zijn eindsprint in de straten van La Chaise-Dieu. 'Het is geen slecht resultaat. Het is zelfs een erg goed resultaat. Als ik me goed voel, doe ik overal mee. Ik geloof in mezelf', sluit hij het interview op optimistische wijze af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws