Tesson bezorgt St Michel - Auber93 waanzinnig succes met sprintzege in Vierdaagse van Duinkerke Wielrennen
Wielrennen

Tesson bezorgt St Michel - Auber93 waanzinnig succes met sprintzege in Vierdaagse van Duinkerke

Tesson bezorgt St Michel - Auber93 waanzinnig succes met sprintzege in Vierdaagse van Duinkerke

Jason Tesson heeft de tweede etappe in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Na een lastige etappe kwam het in de straten van Maubeuge gewoon aan op een massasprint. Nadat hij op dinsdag nog tweede was geworden, greep Tesson - van het nietige St Michel - Auber93 - de macht. Hij neemt tevens de leiderstrui over van Arvid de Kleijn, die vierde werd.

De tweede etappe was in de basis nog best lastig, met wat heuveltjes en één gecategoriseerd puistje. Het werd echter een prooi voor de sprinters. Cyril Barthe (B&B), Evaldas Šiškevičius (Go Sport-Roubaix Lille Métropole) en Milan Fretin (Sport Vlaanderen) hadden de vlucht van de dag geleid, maar werden op honderd kilometer van de streep al ingerekend.

Richting de laatste zeventig kilometer probeerden Gijs Van Hoecke (AG2R), Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix) en Alex Colman (Sport-Vlaanderen) het nog, maar zij werden in de laatste vijf kilometer teruggepakt. In een heel gevaarlijke finale - met rotondes, bochten en vluchtheuvels - was het Fresson die in de laatste 200 rechte meters het meest overtuigend eruit kwam en won.

Uitslag etappe 2 Vierdaagse van Duinkerke 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws