Valverde gaat voor het roze in etappe 1: 'Maar openingsetappe ligt Van der Poel zeer goed' Wielrennen
Wielrennen

Valverde gaat voor het roze in etappe 1: 'Maar openingsetappe ligt Van der Poel zeer goed'

Valverde gaat voor het roze in etappe 1: 'Maar openingsetappe ligt Van der Poel zeer goed'

Alejandro Valverde staat op vrijdag 6 mei nog maar voor de tweede keer in zijn lange carrière aan de start van de Giro d'Italia. Het zal meteen ook zijn laatste deelname aan de Italiaanse grote ronde zijn, aangezien de renner van Movistar aan zijn laatste seizoen bezig is. Valverde heeft zijn zinnen gezet op dagsucces, zo laat hij weten aan Esciclismo.

'Ik vind het belangrijk om terug te keren naar de Giro', zo opent Valverde. 'Ik heb deze wedstrijd namelijk nog maar één keer gedaan in mijn carrière. (Valverde werd in 2016 bij zijn debuut meteen derde in het algemeen klassement, red.) Ik sta aan de start met veel moed, en hoop een rit te winnen. Het algemeen klassement wordt wat moeilijk op mijn leeftijd', zo maakt de Spanjaard meteen komaf met de vraag of hij toch niet het eindklassement in zijn achterhoofd heeft.

Valverde: 'Sosa ziet er heel gemotiveerd uit'

Op dag één zou het al raak kunnen zijn voor Valverde. De openingsetappe eindigt namelijk op een klim van een dikke vijf kilometer, aan een gemiddeld stijgingspercentage van 4,2 procent. Op papier iets voor de Spanjaard. 'De eerste etappe zal veeleisend zijn, op zich wel te doen voor de sprinters. Maar dit ligt ook Mathieu van der Poel zeer goed. We zullen zien wat er mogelijk is', zo laat Valverde zijn licht schijnen over de openingsetappe.

De kopman voor het algemeen klassement bij Movistar is in principe Iván Ramiro Sosa. Sosa won onlangs nog de Ronde van Asturië. Toen Richard Carapaz de Giro won in 2019, had hij dat jaar ook de Spaanse rittenkoers op zijn palmares geschreven. Een voorteken? 'Ik zou heel graag willen dat Sosa het podium haalt. Hij ziet er heel gemotiveerd uit, en zijn overwinning in de Ronde van Asturië doet me denken aan het zegejaar van Carapaz', zo sluit Valverde af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws