Teunissen denkt stap naar wereldtop niet meer te maken, ondanks sterk EK: 'Dat blijft bij dromen' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen denkt stap naar wereldtop niet meer te maken, ondanks sterk EK: 'Dat blijft bij dromen'

Teunissen denkt stap naar wereldtop niet meer te maken, ondanks sterk EK: 'Dat blijft bij dromen'

Mike Teunissen denkt niet dat hij nog een serieuze stap kan maken in zijn carrière, om daarmee alsnog te sprong te maken naar de wereldtop. De 31-jarige Nederlander kende diverse hoogtepunten in zijn loopbaan, maar zijn potentie kwam door veel (fysieke) tegenslagen ook vaak niet helemaal uit de verf. Na een ijzersterk EK loopt hij dan ook niet opeens de polonaise.

Teunissen werd afgelopen zondag vijfde op de VAM-berg en dat was een prestatie van formaat. Hij liet weliswaar een gaatje naar winnaar Christophe Laporte en podiumklanten Wout van Aert en Olav Kooij, maar hij kwam daar achter op slechts negen seconden binnen. En dat terwijl hij zich in de slotronde volledig had weggecijferd voor de sprintkansen van Kooij.

Dat er nog een sprintje in zat voor een top vijf, stelt hem tevreden. 'De laatste tijd gaat het al wel weer goed. We wilden hier sprinten met Olav, maar ik was wel één van de mannen die mee mocht koersen. Het is fijn dat dat dan lukt', zo zegt hij na afloop van het EK tegenover In de Leiderstrui.

Teunissen hoopt dat het nog eens goed valt

Bij Intermarché-Circus-Wanty won hij recent nog een rit in de Renewi Tour en ook in de Ronde van Noorwegen was het raak dit seizoen. Terug naar betere tijden, zoals toen Teunissen in 2019 een Tourrit won en het geel droeg? 'Ik droom ervan om het stapje ook weer te maken, maar ik werd dit EK geselecteerd om vooral met Olav bezig te zijn. Dat begrijp en daar sta ik achter, maar wie weet valt het nog een keer goed.'

Heel realistisch vindt het dat scenario echter niet, al geeft Teunissen wel aan dat hij op een goede dag tot leuke dingen in staat is. 'Het blijft vooralsnog wel bij dromen', glimlacht hij. Met deze benen mikt hij desondanks nog wel op een uitstekend slot van 2023. 'Ik rijd nog Franco Belge, nog een paar koersen in Wallonie en Parijs-Tours. Dat zijn allemaal mooie koersen. Ik werd nog vijfde, terwijl ik het laatste deel op kop heb gereden. Dus met deze benen kan ik daar wel wat.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws