Teunissen pakt rode trui Vuelta over van Gesink: 'Eerlijk? Het team verraste me deze morgen' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen pakt rode trui Vuelta over van Gesink: 'Eerlijk? Het team verraste me deze morgen'

Teunissen pakt rode trui Vuelta over van Gesink: 'Eerlijk? Het team verraste me deze morgen'

Mike Teunissen wist door vierde te worden in de massasprint in Utrecht de rode trui over te pakken van ploegmaat Robert Gesink. De Limburger mag zo zondag door Noord-Brabant fietsen in de leiderstrui van de Ronde van Spanje.

Teunissen was de afgelopen dagen vooral bezig met vertellen dat hij niet zou gaan sprinten, maar wat deed hij uiteindelijk? Juist ja, sprinten. Met een vierde plek tot gevolg. 'Als ik heel eerlijk ben was dat ook niet de bedoeling', excuseert hij zich bijna in het flashinterview. 'Het doel is altijd geweest om Primoz Roglic naar de meet te brengen.'

Teunissen: 'Dit is heel bijzonder'

'Eigenlijk werd ik deze ochtend verrast door het team: ze vertelden me - dat als alles goed ging met Primoz - ik zou mogen sprinten en de rode trui mocht pakken', vervolgt Teunissen. 'Dat is toch wel heel speciaal', bedankt hij de staf en ploeggenoten van Jumbo-Visma.

'De gele trui was al speciaal, maar dit is ook echt bijzonder', gaat hij verder. 'Om in eigen land in een leiderstrui te mogen rijden, daar ben ik heel fier op', sluit hij het korte maar krachtige flashinterview af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws