Teunissen samen met Schelling pechvogel van de dag: 'Ach, het is beter dan heel slecht zijn' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen samen met Schelling pechvogel van de dag: 'Ach, het is beter dan heel slecht zijn'

Teunissen samen met Schelling pechvogel van de dag: 'Ach, het is beter dan heel slecht zijn'

Mike Teunissen nam het op dit NK voor de eerste keer in vier jaar weer eens op tégen Jumbo-Visma, zijn voormalige ploeg. De Limburger reed uitstekend mee voorin, maar een lekke band sloeg hem uiteindelijk terug. In de Leiderstrui kon de balende coureur van Intermarché-Circus-Wanty nog wel strikken voor een korte reactie.

Samen met Ide Schelling - nog zo'n outsider die terug werd geslagen door pech, in zijn geval een schakelprobleem - kwalificeerden we Teunissen als 'pechvogel van de dag', waarop hij als een boer met kiespijn reageerde. 'Tsja, dat is ook koers zeker? Ik had een goed gevoel, het was beter dan heel slecht zijn.'

'Ik had misschien nog een mooie uitslag kunnen rijden, maar goed', zocht Teunissen in de hitte van Watersley naar zijn woorden. 'It is what it is', slingerde hij er nog een Engelse term in.

Teunissen hoopte nog op kans om naar voren te kunnen rijden

Als we hem meegeven dat we hem in de voorfinale goed van voren hebben gezien, knikt hij bevestigend. 'Ik had nog de hoop dat ze bij Jumbo-Visma vooraan nog een extra mannetje nodig hadden', doelt hij op Sam Oomen, met wie hij na zijn lekke band samen reed. 'Maar ze bleven rijden, dus dan rijd je er nu niet zomaar meer naartoe natuurlijk.'

Teunissen is inmiddels een zekerheid in de Tourselectie van Intermarché-Circus-Wanty, dat haar achttal afgelopen week wereldkundig maakte. In de Ronde van Frankrijk zal hij de lead-out-man zijn van Biniam Girmay, de absolute kopman. 'Intern weet je dat natuurlijk al superlang, dus er verandert niet zoveel meer. Ik kan van dit NK meenemen dat de benen goed zijn en dat het goed ging in de hitte, dat is het eigenlijk', trok de voormalige geletruidrager zijn conclusies na een heet dagje in eigen provincie.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws