Teuns wil na verrassende zege in Waalse Pijl doorpakken: 'Luik is mijn absolute droomkoers' Wielrennen
Wielrennen

Teuns wil na verrassende zege in Waalse Pijl doorpakken: 'Luik is mijn absolute droomkoers'

Teuns wil na verrassende zege in Waalse Pijl doorpakken: 'Luik is mijn absolute droomkoers'

Dylan Teuns mag dan de Waalse Pijl hebben gewonnen, zijn grote droom is het winnen van Luik-Bastenaken-Luik. Met zijn huidige vorm ziet de Belg van Bahrain Victorious kansen voor zondag, al had hij het parcours liever een beetje anders gezien.

'Luik is mijn absolute droomkoers, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Na mijn winst in Hoei zal ik allicht tot de favorieten voor zondag gerekend worden. Daar kan ik niet meer omheen. Het zal de opdracht er niet makkelijker op maken. Net zoals het schrappen van de Côte des Forges niet in mijn kaart speelt. Ik weet het: mijn plaat blijft hangen, maar voor mijn part kunnen er niet genoeg klimmen in de finale liggen', zo vertelt Teuns aan Het Nieuwsblad.

Teuns heeft Fuglsang als inspiratiebron

'Die finish over de Saint-Nicolas richting Ans vond ik prachtig. Nu is de kans op een sprint in de straten van Luik niet onbestaande', vervolgt hij. 'Al kan je ook solo de boorden van de Maas bereiken. Dat bewees Fuglsang in het jaar dat ik negende eindigde (in 2019, red.). Dat sterkt me in de gedachte dat er op de Roche-aux-Faucons nog mogelijkheden liggen. Eigenlijk is dat een klim met twee gezichten. Het eerste deel vereist explosiviteit, het tweede kracht. Momenteel kan ik op beide facetten terugvallen. Laat ons hopen dat mijn superbenen mij nog drie dagen trouw blijven.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws