Oranje boven bij Trek-Segafredo: Mollema, Tolhoek, Brand én Van Anrooij in Luik-Bastenaken-Luik Wielrennen
Wielrennen

Oranje boven bij Trek-Segafredo: Mollema, Tolhoek, Brand én Van Anrooij in Luik-Bastenaken-Luik

Oranje boven bij Trek-Segafredo: Mollema, Tolhoek, Brand én Van Anrooij in Luik-Bastenaken-Luik

Aan Nederlanders geen gebrek bij Trek-Segafredo voor Luik-Bastenaken-Luik. Zowel bij de mannen als de vrouwen rijden er twee Nederlanders mee, ongetwijfeld met de hoop om finale te rijden.

Bauke Mollema en Antwan Tolhoek staan bij de heren op de lijst. Mollema reed La Doyenne al acht keer en werd vorig jaar nog achtste. Zijn beste prestatie dateert van 2012, toen hij twaalfde werd. Tolhoek reed Luik-Bastenaken-Luik voor het laatst in 2019, maar reed toen niet uit. Zondag wordt zijn vierde deelname. Bij Trek staan verder Julien Bernard, Gianluca Brambilla, Tony Gallopin, Dario Cataldo en Mattias Skjelmose aan de start.

Bij de dames is men in de winning-mood. Elisa Longo Borghini won Parijs-Roubaix en Elisa Balsamo was de sterkste in Gent-Wevelgem. Zondag staat van die twee alleen Longo Borghini aan de start. Namens Nederland zijn Lucinda Brand en Shirin van Anrooij van de partij. Tayler Wiles, Audrey Cordon-Ragot en Leah Thomas completeren de selectie van zes.

Selecties Trek-Segafredo Luik-Bastenaken-Luik 2022

Mannen:
Mattias Skjelmose
Bauke Mollema
Antwan Tolhoek

Julien Bernard
Gianluca Brambilla
Tony Gallopin
Dario Cataldo

Vrouwen:
Elisa Longo Borghini
Lucinda Brand
Shirin van Anrooij
Tayler Wiles
Audrey Cordon-Ragot
Leah Thomas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws