Theuns klopt Kooij in slotetappe Hongarije, eindzege gaat naar Howson Wielrennen
Wielrennen

Theuns klopt Kooij in slotetappe Hongarije, eindzege gaat naar Howson

Theuns klopt Kooij in slotetappe Hongarije, eindzege gaat naar Howson

Edward Theuns heeft in de Ronde van Hongarije de slotetappe op zijn naam geschreven. Hij klopte de jonge Olav Kooij, die in de finale sterk kwam opzetten. Damien Howson kwam niet in de problemen en won het eindklassement.

De Ronde van Hongarije sloot dit jaar af met een vrij korte etappe van 92 kilometer. Boedapest fungeerde daarbij als start- en finishplaats. De renners reden twaalf nagenoeg vlakke rondjes om de hoofdstad van Hongarije, waardoor de kans op voorhand al bijzonder groot leek dat de wedstrijd zou eindigen met een massasprint.

Ondanks dat wilden enkele renners het toch nog een kans geven om mee te sprinten in de vlucht van de dag. Omdat een achtervolgende groep niet wist aan te sluiten, werd die uiteindelijk door vier renners gevormd. Jordi Warlop (Sport Vlaanderen), Mateusz Grabis (Voster ATS), Manuele Boaro (Astana) en Erik Fetter (EOLO) waren de gelukkigen. Minder gelukkig waren zij waarschijnlijk toen ze op zo'n dertien kilometer van het einde van de etappe terug werden ingerekend door het peloton.

Theuns sprint naar zege, Howson stelt eindklassement veilig

Vervolgens stevende de groep af op een groepssprint. Yevgeniy Fedorov (Astana) probeerde de boel nog te ontregelen met een late aanval, maar het peloton liet hem vakkundig spartelen. Phil Bauhaus leek vervolgens uitstekend door zijn ploeg gebracht te worden, maar de Duitser kon niet voor de derde keer raak schieten. Kooij kwam langszij, maar uiteindelijk was Theuns degene die het best timede. In het midden van de weg kwam hij als eerste over de finish.

In het peloton kwam Howson op geen enkel moment nog in de problemen. De Australiër eindigde veilig in het peloton, waarmee hij zich van de eindzege in de Hongaarse rittenkoers verzekerde. Ben Hermans ondernam geen poging meer om de man van Team BikeExchange uit de leiderstrui te rijden en eindigde op een tweede plek in de eindafrekening op zestien seconden.

Uitslag etappe 5 en eindklassement Ronde van Hongarije 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws