Theuns sprint in Zaragoza naar nieuwe ereplaats: 'Maakten een foutje in de laatste bocht' Wielrennen
Wielrennen

Theuns sprint in Zaragoza naar nieuwe ereplaats: 'Maakten een foutje in de laatste bocht'

Theuns sprint in Zaragoza naar nieuwe ereplaats: 'Maakten een foutje in de laatste bocht'

In de Vuelta a España sprokkelt Edward Theuns de ereplaatsen bijeen. De Belgische coureur van Lidl-Trek wist al meermaals naar een toptiennotering te fietsen en dat was in Zaragoza niet anders. De Oost-Vlaming finishte in de door Juan Sebastián Molano gewonnen rit namelijk als vijfde. In gesprek met Eurosport blikt Theuns terug op zijn sprint.

'Het was enorm hectisch in de finale', opent Theuns zijn analyse van de dag. 'De wegen waren dan wel erg breed, maar de snelheid lag allerminst enorm hoog. Gelukkig is het me gelukt om in het spoor van Otto (Vergaerde, red.) te blijven. Hij bracht me op zo'n twee à drie kilometer van de meet naar voren. Daarna nam Jacopo (Mosca, red.) het over. Maar ik denk dat we toen een foutje hebben gemaakt, want hij ging te hard door de laatste bocht. Toen was het namelijk nog meer dan één kilometer.'

'Mijn vorm is supergoed en ik zou zo graag eens een overwinning boeken', aldus een licht teleurgestelde Theuns

'Het resulteerde erin dat ik te veel in de wind reed, terwijl ik ook aan het vechten was voor het wiel van Kaden Groves', duidt de Vlaming. 'Op zo'n hoge snelheid kost dat echt enorm veel energie. Uiteindelijk heb ik mezelf wel in het wiel van Groves weten te zetten, maar toen kwamen de jongens van UAE Team Emirates er met heel veel snelheid aan. Bovendien vloog de ketting van Groves eraf, wat me eerlijk gezegd wel verraste.'

Toch wijt Theuns zijn vijfde plaats aan het 'simpelweg niet hebben van de benen'. 'Het kwam vooral doordat ik te veel in de wind heb gereden gedurende de laatste twee kilometer', benadrukt hij nogmaals. 'Mijn vorm is supergoed en ik zou zo graag eens een overwinning boeken. Ik heb gewoon een dag nodig dat het allemaal mijn kant op valt. Maar dat is natuurlijk de droom van iedere sprinter. Hopelijk krijgen we nog twee sprintmogelijkheden, want we geloven bij de ploeg in ons kunnen', sluit hij al lachend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws