Thibau Nys krijgt kritiek na sterke koers: 'Gelieve niet je collega's van de baan te rijden...' Wielrennen
Wielrennen

Thibau Nys krijgt kritiek na sterke koers: 'Gelieve niet je collega's van de baan te rijden...'

Thibau Nys krijgt kritiek na sterke koers: 'Gelieve niet je collega's van de baan te rijden...'

Dat Thibau Nys een natuurtalent is op de fiets, dat wisten we al na zijn zege op het EK voor beloften van vorig jaar. Zondag liet de 19-jarige Belg in de Antwerp Port Epic nogmaals zien wat hij in huis heeft, door derde te worden.

Nys eindigde achter Florian Vermeersch (Lotto Soudal) en Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix), waar hij na afloop vanzelfsprekend blij mee was. 'Ik ben heel tevreden. Ik denk dat ik het perfect heb aangepakt in de finale', concludeerde hij in het flashinterview bij Sporza.

'Ik zat waar ik moest zitten en ik deed wat ik moest doen. Ik geloofde in de zege en heb een beetje gegokt', vervolgde de coureur van Baloise-Trek Lions, die op termijn op de weg voor Trek-Segafredo gaat uitkomen. 'Ik kon ook niet op alles reageren, anders sta ik niet op het podium. Er waren veel speldenprikken en toen Florian aanging, wist ik het meteen.'

Met deze prestatie kan Nys dus verder. 'Ik miste nog wat hardheid in de finale, maar ik ben heel blij dat ik dit al kan. Er waren twee renners net een beetje sterker. Maar ik kan hier op bouwen en ben er heel tevreden mee', gaf de veldrijder aan.

Nys krijgt kritiek van collega-renner

Het was overigens niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor de jonge Belg, die na afloop bekritiseerd werd door collega-renner Sander De Pestel (SportVlaanderen-Baloise). De Pestel liet op Instagram het volgende weten: 'Proficiat Thibau, met je derde plaats. Gelieve volgende keer je collega’s niet van de baan te rijden... weinig respectvol', aldus De Pestel in een foto die hij vanuit het ziekenhuis op social media plaatste.

De 23-jarige De Pestel is er overigens zonder al te erge verwondingen vanaf gekomen. Hij laat weten dat hij normaliter volgende week terug in koers keert, in de Franse wedstrijd Boucles de la Mayenne.

Thibau Nys krijgt kritiek na sterke koers: 'Gelieve niet je collega's van de baan te rijden...'
5 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws