Florian klopt Gianni Vermeersch in fijne Antwerp Port Epic, Thibau Nys keurig derde Wielrennen
Wielrennen

Florian klopt Gianni Vermeersch in fijne Antwerp Port Epic, Thibau Nys keurig derde

Florian klopt Gianni Vermeersch in fijne Antwerp Port Epic, Thibau Nys keurig derde

Florian Vermeersch heeft de Antwerp Port Epic 2022 gewonnen. In de 181,4 kilometer lange race - met veel onverharde stukken - rond Antwerpen, was het Florian die won voor Gianni Vermeersch. Thibau Nys deed mee in de kopgroep van zes, maar werd derde. Florian Vermeersch volgt Mathieu van der Poel op, die vorig jaar won.

De kopgroep van de dag was voor zes renners. Sven Burger (BEAT Cycling), Eamon Franck (EvoPro), Stijn Siemons (Geofco Doltcini), Jacob Relaes (Tarteletto-Isorex), Roel van Sintmaartensdijk (Volkerwessels CT) en Tom Sexton (Black Spoke) kregen niet al te veel voorsprong, maar bereikten wel samen de eerste serieuze onverharde stroken, na vijftig kilometer koers.

Op de stroken - die elkaar in rap tempo opvolgden - bleken Burger, Siemon, Relaes en Van Sintmaartensdijk de sterksten. De samenstelling van de kop veranderde echter constant. Vanuit het peloton maakten Jens Reynders en Milan Menten de oversteek, zij kwamen samen met Siemon en Van Sintmaartensdijk voorop, met nog 65 kilometer voor de wielen.

Heerlijke kopgroep mag het uitmaken

In de laatste zestig kilometer lagen nog zeventien (!) stroken en in die fase kwamen de kopmannen uit het peloton uit hun hok. Florian Vermeersch (Lotto-Soudal), Gianni Vermeersch en Timo Kielich (Alpecin-Fenix), Adrien Petit (Intermarché-Wanty-Gobert), Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) en Thibau Nys (Trek) kwamen met z'n zessen bij elkaar en werkten uitstekend samen. Bij het ingaan van de laatste twintig kilometer hadden ze anderhalve minuut. De winnaar zat zodoende vooraan.

Wie ging er iets proberen in de laatste vijftien kilometer? Vertrouwde iedereen op z'n sprint? Kielich was uiteindelijk de eerste die aanging, maar werd nog gecounterd. Gianni Vermeersch was de volgende en daar zat meer achter. Het was een spel van hollen en stilstaan, waarbij het pas richting de slotkilometer uit elkaar werd gereden. Florian Vermeersch koos het juiste moment, met Gianni Vermeersch en Nys die even twijfelden en de vogel was gevlogen. Gianni Vermeersch werd nog wel tweede, Thibau Nys completeerde het podium.

Uitslag Antwerp Port Epic 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws