Thibau steelt de show: Nys voor tweede dag op rij primus op lastige aankomst in Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Thibau steelt de show: Nys voor tweede dag op rij primus op lastige aankomst in Hongarije

Thibau steelt de show: Nys voor tweede dag op rij primus op lastige aankomst in Hongarije

Thibau Nys (Lidl-Trek) heeft in Etyek de derde etappe van de Ronde van Hongarije weten te winnen. Op een lokaal circuit bleek hij met een stevige spurt de beste op een venijnig klimmetje, dat voor meer dan een kilometer aan iets meer dan vijf procent omhoog liep. Marc Hirschi (UAE) werd tweede.

Met Nys in de leiderstrui begon het peloton zaterdag aan de vierde rit van deze Ronde van Hongarije. De Belg van Lidl-Trek toonde een dag eerder zijn hoogvorm door met een zeer explosieve sprint de weggereden Emanuel Buchmann (BORA-hansgohe) in te rekenen op een zware slotklim, wat hem ook de leiding in het klassement opleverde. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest mocht hij, op de plek waar twee jaar geleden de Giro startte, pronken met zijn tricot.

Kopgroep met Cees Bol maakt het peloton knap lastig

Het was dus aan Lidl-Trek om te controleren, wat ook nodig was: ploegen als INEOS Grenadiers gooiden hun manschappen in de strijd om mee koers te maken. Uiteindelijk was het Salvatore Puccio die namens die ploeg mee van voren postvatte, samen met zes andere coureurs. Cees Bol (Astana Qazaqstan Team), Niklas Märkl (dsm-firmenich PostNL), Dusan Rajovic (Bahrain Victorious), Diego Sevilla (Polti-Kometa), Matteo Moschetti (Q36.5) en Sergio Meris (Colpack Ballan) deden ook mee, maar het peloton gaf niet al teveel tijd prijs.

Daar reed niet alleen Lidl-Trek op kop, maar ook TDT-Unibet. Datwas nodig ook, want met de hoeveelheid WorldTour-renners voorin was het moeilijk om ze direct bij te halen. Op het moment dat ploegen als UAE-Team Emirates ook ondersteunden, werd de voorsprong toch stevig gereduceerd. Op twee kilometer van het einde was hun verhaal dan ook afgelopen.

Astana Qazaqstan Team trok het vervolgens op een lint, waarbij Bol nog een cruciale rol had vanuit zijn positie in de vroege vlucht. UAE-Team Emirates nam het vervolgens met veel verve over, waarna Lidl-Trek Nys perfect vooraan afleverde. Mathias Vacek deed de laatste beurt, waarna het voor Nys een koud kunstje was om het opnieuw af te werken.

Uitslag etappe 4 Ronde van Hongarije 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws