Thijssen blij, Van den Berg en Meeus om verschillende redenen iets minder: dit zeiden ze na eerste Algarve-rit Wielrennen
Wielrennen

Thijssen blij, Van den Berg en Meeus om verschillende redenen iets minder: dit zeiden ze na eerste Algarve-rit

Thijssen blij, Van den Berg en Meeus om verschillende redenen iets minder: dit zeiden ze na eerste Algarve-rit

Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty) wist woensdag na een hectische rit de eerste etappe van de Ronde van de Algarve te winnen. De Belg klopte met een slimme sprint Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) en Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), waardoor we een Nederbelgisch podium kregen in het zuiden van Portugal.

De winnaar van de rit was na afloop uiteraard content, nadat hij in Spanje ook al de GP Alméria naar zich toe had weten te trekken enkele dagen terug. 'Dat mag je wel een goede start van het seizoen noemen, met twee zeges', concludeerde Thijssen. 'Het is ongelofelijk, zeker op dit niveau. Ik heb deze winter dan ook heel hard gewerkt om dit niveau te kunnen bereiken en nu zie je dat dat werk zich aan het uitbetalen is.'

'Het was toch een zware sprint', vervolgde hij. 'In de laatste vijftien kilometer was het constant tegenwind, maar op tweeduizend meter van het einde zat toch een vervelend klimmetje. Daar had ik het toch wel lastig, maar ik wist: als ik erover weet te komen, dan zit ik in goede positie. De ploeg heeft geweldig gewerkt, met constant zes gasten om me heen, dus zij hebben zeker ook hun steentje bij te dragen. Dat gaan we op dag drie opnieuw proberen, maar eerst gaan we in de rit van donderdag voor Rune Herregodts', aldus Thijssen.

Mixed feelings bij Van den Berg en Meeus

Van den Berg pakte plek twee en reageerde kort bij Cycling Pro Net. 'Het was vrij hectisch. We reden hard door op dat laatste heuveltje en vervolgens ging het ook naar beneden heel hard, dus ik had de goede hulp van mijn ploeg ook echt nodig. Stefan (Bissegger, red.) probeerde nog een lead-out te doen, maar het was moeilijk om hem te vinden. Ik kwam te laat en van te ver, dus ja, tweede...', zegt de Nederlander.

Meeus eindigde vorig jaar als tweede op deze aankomst in Lagos en vond zichzelf nu terug op plaats drie. 'Ik deed mee, maar ik had niet de beste benen. Ze voelden leeg na amper 150 kilometer, dus ja... derde is niet slecht, maar het is jammer dat ik de vorm niet heb op dit moment. Het was een tricky finish, na een vrij rustige rit met tegenwind. Ik richt me nu al op de derde rit', vertelt de coureur van BORA-hansgrohe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws