Thijssen geniet van lead-out Kristoff: 'Ongelofelijk mooi om door zo'n grote kampioen geloodst te worden' Wielrennen
Wielrennen

Thijssen geniet van lead-out Kristoff: 'Ongelofelijk mooi om door zo'n grote kampioen geloodst te worden'

Thijssen geniet van lead-out Kristoff: 'Ongelofelijk mooi om door zo'n grote kampioen geloodst te worden'

Gerben Thijssen boekte zondag in de Gooikse Pijl een mooie zege. De rappe Belg van Intermarché-Wanty-Gobert troefde Jasper Philipsen af na een mooie spurtvoorbereiding van zijn ploeggenoten. 'Dit is misschien wel mijn mooiste overwinning van het jaar', stelt de 24-jarige sprinter.

'Na de Ronde van Spanje had ik de ambitie om één van de vier ééndagskoersen op mijn programma te winnen', begint Thijssen in het wedstrijdrapport van zijn ploeg. 'Gezien het sterke deelnemersveld in elk van deze wedstrijden wist ik dat dit best een grote uitdaging was. Ik was eerder al twee keer tweede hier in Gooik, dus deze koers ligt me wel.'

Thijssen doet uitgebreid verslag van de laatste kilometers. 'In de laatste twee kilometer bracht Corné Van Kessel me naar het wiel van Boy van Poppel en Alexander Kristoff. Zoals gepland ging Alexander de sprint van ver aan, zodat ik op 150 meter van de streep uit zijn slipstream kon komen. Het is ongelofelijk mooi om door zo'n grote kampioen naar de laatste meters geloodst te worden', is de winnaar dankbaar.

Thijssen reed één van zijn beste tien seconden-waardes

'De sprint licht bergop is puur op de power. Ik reed één van de beste tien seconden uit mijn leven en met veel vertrouwen kon ik met een ultieme jump de zege behalen', vervolgt de rappe man. 'Dit is mijn derde overwinning van het seizoen en misschien wel de mooiste, want het is bijzonder om zoveel verschillende grote namen achter mij te laten', doelt hij op onder meer Philipsen, Dylan Groenewegen en ook Arnaud De Lie.

Woensdag krijgen Thijssen en co een nieuwe kans. Dan staat in Vlaanderen de Omloop van het Houtland op het programma, waar de sprinters opnieuw aan de bak kunnen. Intermarché-Wanty-Gobert wist vorig jaar een 1-2'tje te behalen in die koers met Taco van der Hoorn en Danny van Poppel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws