Démare na vele malen tweede nu eindelijk weer op hoogste schavot: 'Ik was geïrriteerd' Wielrennen
Wielrennen

Démare na vele malen tweede nu eindelijk weer op hoogste schavot: 'Ik was geïrriteerd'

Démare na vele malen tweede nu eindelijk weer op hoogste schavot: 'Ik was geïrriteerd'

Het was eindelijk weer raak voor Arnaud Démare. De Fransman had na een reeks tweede plekken weer eens een overwinning te pakken in de Grand Prix d'Isbergues. De Fransman is verheugd dat hij weer in het rijtje van winnaars kan staan.

Démare was blij dat hij voor de zesde keer dit jaar mocht juichen, nadat hij onder meer drie ritzeges pakte en de puntentrui in de Giro d'Italia naar huis nam. 'Ik ben echt blij om te winnen', aldus Démare op de website van Groupama-FDJ. 'De laatste tijd was ik een beetje geïrriteerd omdat ik de tweede plekken aan elkaar reeg. Het voelt daarom goed om mijn armen weer in de lucht te mogen gooien.' Démare werd tweede op het EK in München, om later ook tweede te worden in de Egmont Cycling Race, de Druivenkoers en de Primus Classic.

Démare looft werk en timing van ploeg

De Franse sprinter was lovend over het de arbeidsethos van zijn ploeg. 'We hebben het verdiend, want de jongens hebben de hele dag geweldig werk geleverd om de ontsnapping kort te houden. We deden al het werk om terug te komen en toen viel de trein op zijn plaats zoals ik wilde. De jongens waren op de gewenste plek, waarna ik de kracht nog had om te sprinten. Toen ik mijn sprint inzette, wist ik dat het moeilijk zou worden voor iemand om er overheen te komen.'

In de GP d'Isbergues werd het de sprinters moeilijk gemaakt door een stel vluchters die lang vooruit bleven. Uiteindelijk konden deze dankzij het werk van de ploeg van Démare ingelopen worden. Ploegleider Benoit Vaugrenard benadrukte het werk van de knechten. 'De ontsnapping maakte het ons lastig, we hadden het moeilijk ze terug te halen. Petje af voor met name Olivier (Le Gac, red.) en Lewis (Askey, red.)', aldus Vaugrenard. 'Voor de sprint waren de instructies duidelijk. We moesten voor de laatste kilometer de leiding nemen, omdat er een linkerbocht inzat waarna het vals plat naar beneden liep. Het ging erg snel en het was dan ook absoluut noodzakelijk om met onze trein vooraan te zitten. Dat lukte dankzij Bram (Welten, red.), Ramon (Sinkeldam, red.) en toen Jacopo (Guarnieri, red.). Ze hebben geweldig werk geleverd en Arnaud werd perfect afgezet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws