Thomas De Gendt drijft de spot met fusiegeruchten Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma: 'Jumdal Quickisma' Wielrennen
Wielrennen

Thomas De Gendt drijft de spot met fusiegeruchten Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma: 'Jumdal Quickisma'

Thomas De Gendt drijft de spot met fusiegeruchten Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma: 'Jumdal Quickisma'

De hedendaagse wielerwereld is in de ban van de nakende fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step en het mogelijke vertrek van Primoz-Roglic bij de Nederlandse WorldTour-formatie als gevolg. Sommige renners uiten dan op ludieke wijze hun mening op sociale media. Zo ook Thomas De Gendt (Lotto-Dstny), die zijn reactie meedeelt op X.

De eerste reactie van de 36-jarige Belg, die altijd zeer actief is op sociale media en ook niet bang is om af en toe een controversiële mening de wereld in te sturen, over de fusiegeruchten tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step kwam er op maandagmiddag. 'Wat als twee ploegen fuseren en hun beste dertig renners in één team samenvoegen, waarmee ze een superploeg vormen en de overige 25 renners in het andere team stoppen, waarmee ze een opleidingsploeg vormen op WorldTour-niveau', klinkt het bij de Belg.

Reactie van Thomas De Gendt op de nakende fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step

Het volgende antwoord van De Gendt volgde op woensdagmiddag toen de renner reageerde op een concept van een truitje wanneer de Belgisch-Nederlandse superploeg er effectief zou komen: 'Jumdal Quickisma', postte hij lachend.

Reactie van Thomas De Gendt op het concepttruitje indien Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step fuseren

Donderdagnamiddag had De Gendt ook iets te zeggen over de transfergeruchten tussen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en INEOS-Grenadiers: 'Voor een paar miljoen wil ik het nog wel eens proberen als klassementsrenner!' De Gendt, die in de Giro van 2012 derde werd achter de Canadees Ryder Hesjedal en de Spanjaard Joaquim Rodriguez, voegde eraan toe dat succes niet gegarandeerd was en dat hij het geld niet zou terugbetalen. De Britse WorldTour-formatie is na het vertrek van Tao Geoghegan Hart naar Lidl-Trek een kopman armer voor de grote rondes en trok al eerder aan de mouw van Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). Bovendien zijn er om de handtekening van Roglic al verschillende kapers op de kust, want Bahrain Victorious, Movistar en Lidl-Trek zouden ook geïnteresseerd zijn.

Reactie van Thomas De Gendt op de transfergeruchten tussen Primoz Roglic en INEOS Grenadiers

De Belg vatte het nieuws in de wielerwereld vrijdagochtend samen in een GIF, waarna De Gendt ook een lachwekkend gerucht de wereld instuurde: 'Eddy Merckx naar INEOS!'

Lachwekkend gerucht van Thomas De Gendt

Reactie van Thomas De Gendt op het huidige nieuws in de wielerwereld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws