Thomas Dekker 'baalt als een stekker' na drie lekke banden in Unbound Gravel Wielrennen
Wielrennen

Thomas Dekker 'baalt als een stekker' na drie lekke banden in Unbound Gravel

Thomas Dekker 'baalt als een stekker' na drie lekke banden in Unbound Gravel

Thomas Dekker baalt ontzettend na zijn optreden in Unbound Gravel. Hoewel de coureur zelf in orde was, kreeg hij te maken met de nodige tegenslag tijdens de wedstrijd. In totaal reed de Nederlander drie keer lek, waardoor hij op ruime achterstand van winnaar Ivar Slik finishte.

'De benen waren echt goed', vertelt Dekker in zijn eigen Instagram Story. Tegenover zijn goede vriend Laurens ten Dam spreekt hij zelfs over de 'beste benen sinds zijn werelduurrecordpoging'. Het mocht niet baten: 'Ik kreeg drie keer een lekke band. Soms kan je dat nog rechtzetten, maar op bepaalde momenten gaat dat niet. Daar baal ik van, maar ik had het niet in eigen hand.'

Dekker reed tot zijn pechgevallen een prima wedstrijd, als we Ten Dam mogen geloven. Door de lekke banden verloor de voormalig coureur van onder meer Rabobank veel tijd in de wedstrijd. Hij finishte uiteindelijk als 21e in de wedstrijd. Slik was op dat moment al 48 minuten de eindstreep gepasseerd.

Dekker: 'Soms moet je een beetje geluk hebben'

'Ik had goed getraind en mijn materiaal was in orde', vervolgt Dekker zijn verhaal. 'Maar soms moet je dan ook een beetje geluk hebben.' Voor nu zit er tijdelijk niet heel veel anders op dan de situatie accepteren: 'Ivar heeft gewonnen, dus dat is wel mooi. Zelf baal ik alleen nog als een stekker, maar we komen hier nog wel een keertje terug...'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws