Sven Nys waarschuwt: 'Wat ik niet wil zien, is dat men Thibau met Van Aert of Van der Poel vergelijkt' Veldrijden
Veldrijden

Sven Nys waarschuwt: 'Wat ik niet wil zien, is dat men Thibau met Van Aert of Van der Poel vergelijkt'

Sven Nys waarschuwt: 'Wat ik niet wil zien, is dat men Thibau met Van Aert of Van der Poel vergelijkt'

Thibau Nys is dit veldritseizoen als een komeet uit de startblokken geschoten. De jonge Belg van Baloise Trek Lions won de wedstrijden in zowel Beringen en Waterloo, wat uiteraard op goedkeuring kan rekenen van papa Sven. Toch waakt die in gesprek met VTM Nieuws voor overmoed.

Thibau viel na de cross in Waterloo, nabij het hoofdkantoor van sponsor Trek, na zijn overwinning in de armen van zijn vader. 'Bij die knuffel hebben we heel weinig gezegd. De tranen vloeiden langs beide kanten. Het was een fantastisch moment dat ik nooit meer vergeet. Ik denk dat hij dit zelf ook wel ziet als één van de mooiste zeges uit z’n carrière. Hij is al twee keer wereldkampioen geweest, maar dit is bij de profs. Dat is toch nog iets anders', legt de ploegbaas van Baloise Trek Lions uit.

Sven Nys: 'Wat ik vooral niet wil zien, is dat men nu gaat vergelijken met Van Aert of Van der Poel'

Zoon Thibau maakte afgelopen jaar ook al indruk op de weg, maar is nu plots hét onderwerp van gesprek in de kleine crosswereld. 'We gaan hem sowieso een evenwichtig programma laten rijden. In principe rijdt hij nooit meer dan één wedstrijd per weekend. Hij gaat ook nog vaak verliezen', nuanceert zijn vader.

Papa Sven, zelf natuurlijk gepokt en gemazeld na al zijn jaren in het wereldje, voegt daar iets belangrijks aan toe. 'Wat ik vooral niet wil zien, is dat men nu gaat vergelijken met Wout van Aert of Mathieu van der Poel. Hij komt nog niet tot aan hun knieën en dat is ook niet nodig. Laat hem eerst proberen de mannen die nu aan de start staan het leven zuur te maken. En wat we hebben, hebben we', is hij eerlijk in zijn oordeel nadat zoonlief de eerste veldritten van het seizoen wist te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws