Thomas moedeloos na nieuwe crash: 'Een stap vooruit, twee achteruit: dat is deze Vuelta' Wielrennen
Wielrennen

Thomas moedeloos na nieuwe crash: 'Een stap vooruit, twee achteruit: dat is deze Vuelta'

Thomas moedeloos na nieuwe crash: 'Een stap vooruit, twee achteruit: dat is deze Vuelta'

Het is nog niet de Vuelta van Geraint Thomas en INEOS Grenadiers, zoveel moge duidelijk zijn. De kopman van de Britse ploeg kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd en lag ook al meerdere malen bij een valpartij. Zondag was het opnieuw raak.

Filippo Ganna boekte namens de Britse miljoenenploeg dan nog een mooi succes in de tijdrit, voor de rest is het dweilen met de kraan open. Laurens De Plus na één dag naar huis, Thomas die meermaals valt, medekopman Thymen Arensman die op zijn snufferd gaat en ga zo maar door: INEOS is nog niet echt gelukkig in de Vuelta.

Thomas kwam ten val door bidon

Zondag lag Thomas dus opnieuw op de grond. 'Het was op de top van de voorlaatste beklimming', herinnert Thomas zich nog. 'Het ging vrij snel en er kwam een bocht naar links aan, maar er lag een bidon op de grond. Die zag ik niet goed, en voordat ik het wist lag ik op de grond met iemand van BORA-hansgrohe achter me.'

'Mijn rug doet wel wat zeer, maar zo gaat het in deze Vuelta: een stap vooruit, maar dan weer twee achteruit. Ik ben er echter nog steeds, dat is goed. Ik kijk wel uit naar de rustdag, we zitten schijnbaar op een mooie plek', aldus Thomas die ook nog gaat genieten van het WK rugby.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws