Thomas moet alleen ontbijten, Pogacar lijkt snode plannen te hebben voor tweede etappe Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Thomas moet alleen ontbijten, Pogacar lijkt snode plannen te hebben voor tweede etappe Giro d'Italia

Thomas moet alleen ontbijten, Pogacar lijkt snode plannen te hebben voor tweede etappe Giro d'Italia

Na de spannende openingsrit rondom Turijn trekt het Giro d'Italia-peloton op dag twee naar Oropa, waar de eerste aankomst bergop op de rol staat. Wat viel er op voor de start van deze bergrit? We selecteerden de interessantste dingen die we tegenkwamen voor aanvang van de rit!

Allereerst was er de opgave van Robert Gesink: de Nederlander van Visma | Lease a Bike brak zijn hand na een valpartij op zaterdag en moest zodoende jammer genoeg de koers verlaten. Gesink is de eerste opgever in deze Giro d'Italia. Geen leuk nieuws voor de ploeg uit Nederland.

Geraint Thomas staat niet bekend als een vroege vogel en dat zorgt er vaak voor dat hij in zijn uppie aan het ontbijt zit. Zo was het ook deze zondag, liet hij de man uit Wales zien op zijn social media. 'Goedemorgen iedereen, het is zoals altijd weer dollen aan tafel', stelde hij met een knipoog via X.

Lees verder onder de foto.

Dan Tadej Pogacar, die zaterdag net naast het roze greep. 'Het ijs is gebroken, nu begint de echte koers', gaf hij aan op zijn Strava-pagina. Heeft de Sloveen snode plannen, nadat hij rondom Turijn net niet het roze kon grijpen? Het zou ons zeker niet verbazen, dus maak u klaar. ''Het zou een kans zijn om de rit te pakken, maar we moeten kijken hoe de andere ploegen de wedstrijd aan zullen vatten', zei Pogacar er zelf over voor aanvang van de tweede etappe van deze Giro d'Italia.

Een andere klassementsman, Ben O'Connor, kwam voor de camera bij Eurosport. 'Het was een zware dag zaterdag, mede door het weer. Het was namelijk vrij warm, wat de afgelopen weken niet het geval was. Soms moet je er dan even inkomen in zo'n grote ronde, vooral in zo'n tricky etappe.'

Dit bericht wordt aangevuld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws