Thomas presteert 'beter dan verwacht', ook Bernal tevreden over huidige vorm Wielrennen
Wielrennen

Thomas presteert 'beter dan verwacht', ook Bernal tevreden over huidige vorm

Thomas presteert 'beter dan verwacht', ook Bernal tevreden over huidige vorm

In de vierde etappe van Tirreno-Adriatico moesten ook Geraint Thomas en Egan Bernal hun meerdere erkennen. Ondanks het feit dat zij het wiel van Tadej Pogacar uiteindelijk niet meer wisten te houden, zijn ze tevreden over hun vorm. Ze rolden 58 tellen na hun Sloveense rivaal over de finish. ‘Ik doe het beter dan verwacht’, vertelt Thomas na afloop bij Cycling Weekly.

In de slotfase van de Koninginnenrit reed Pogacar weg uit de groep met favorieten, waar ook Thomas en Bernal deel van uitmaakten. Even leek het erop dat Thomas kon volgen, maar niet veel later moest de renner van INEOS Grenadiers dan toch passen.

Toch presteert de Brit, die momenteel tiende in het algemeen klassement staat, naar eigen zeggen beter dan verwacht. ‘Ik heb al veel progressie geboekt de afgelopen maand en ben blij met waar ik nu sta. Helaas had Egan niet echt goede benen, maar zelf ben ik op het goede spoor richting Juli’, aldus Thomas, die in de Giro d’Italia van 2020 nog zwaar ten val kwam.

Ook Bernal is tevreden over zijn vorm

Ook Bernal wist het wiel van de Sloveense revelatie niet te houden. Wel heeft de Colombiaan enkele keren proberen aan te vallen, waardoor hij alsnog terugkijkt op een mooie dag. ‘Ik heb veel motivatie getankt voor de komende tijd en ben dan ook tevreden over mijn huidige vorm. Ik heb goed getraind en probeer mijn conditie beetje bij beetje op te bouwen richting de Giro d’Italia. Ik zal mijn trainingen in Colombia afronden’, aldus de Tourwinnaar van 2019 bij Mundo Ciclístico.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws