Thomas sprong even weg bij Vingegaard: 'Hier hebben jullie ten minste één aanval' Wielrennen
Wielrennen

Thomas sprong even weg bij Vingegaard: 'Hier hebben jullie ten minste één aanval'

Thomas sprong even weg bij Vingegaard: 'Hier hebben jullie ten minste één aanval'

Geraint Thomas is deze Tour de France de 'best of the rest'. Ook op de Hautacam was G niet in staat om Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar te volgen, maar kwam van de klassementsrenners wel weer als derde over de streep. De Brit heeft geprobeerd zoveel mogelijk zijn eigen tempo te rijden, met succes.

Precies acht minuten zit er tussen de klassementsleider Vingegaard en nummer drie Thomas. Na de streep vertelt de klassementskopman van INEOS Grenadiers via de officiële kanalen van de ploeg hoe de etappe voor hem verliep. 'Ik ben blij dat deze rit voorbij is. Ik had vandaag hoogte- en dieptepunten voor mijn gevoel, maar het was prima. Ik bleef gewoon mijn eigen tempo rijden want ik was helemaal klaar met al die versnellingen. Ik wilde op de slotklim toch bij die twee blijven tot we bij het steilste stuk kwamen. Ik kwam vervolgens wat in de problemen en de lekke band hielp niet, maar daarna heb ik gewoon tot de streep geknokt met behulp van Dani Martinez (die in de vroege vlucht zat, red).

Het eigen tempo van Thomas zorgde ervoor dat hij op de tweede klim van de dag, de Col de Spandelles, plots aansloot bij het herstellende duo Vingegaard/Pogacar. Die twee hadden net een paar tempowisselingen achter de rug. Plots versnelde Thomas iets, waarop het tweetal niet meteen reageerde. Iets wat we deze Tour nog niet eerder hadden gezien van Thomas. 'Iedereen bleef maar melden dat ik niet had aangevallen deze Tour, dus ik dacht: hier hebben jullie ten minste een aanval.'

Thomas waakzaam voor einde van de Tour 

Ondanks dat de bergen nu achter de rug liggen voor het tourpeloton, komen er nog een aantal listige etappes aan. Op vrijdag is er wat waaiergevaar en op zaterdag staat er een lange tijdrit op het programma. 'Morgen de hele dag zijwind. Niets is normaal aan deze Tour! We hebben maar twee sprints met het volledige peloton gehad! Twee! En dat was ook nog eens in Denemarken. Het is een geweldig zware Tour, dus ik probeer nog goed te herstellen met het oog op de tijdrit en de mogelijke waaiers.' Thomas sluit vol lof af over Vingegaard. 'Hij was super sterk deze Tour en heeft vandaag weer een geweldige rit gereden waarin hij op alles reageerde, petje af voor hem.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws