🎥 Thymen Arensman heeft engeltje op zijn schouder na dubbel schrikmoment in volle Giro-finale Wielrennen
Wielrennen

🎥 Thymen Arensman heeft engeltje op zijn schouder na dubbel schrikmoment in volle Giro-finale

🎥 Thymen Arensman heeft engeltje op zijn schouder na dubbel schrikmoment in volle Giro-finale

De achttiende etappe van de Giro d'Italia leek op papier een zorgeloze rit voor de klassementsrenners, maar voor Thymen Arensman bleek niets minder waar... de Nederlander van INEOS Grenadiers kende in de laatste tien kilometer van de meet nog twee flinke schrikmomenten, waardoor hij met de nodige adrenaline in zijn lijf over de meet zal zijn gekomen.

Op zeven kilometer van de aankomst van de door Tim Merlier gewonnen rit in Padova zat INEOS Grenadiers perfect gepositioneerd aan de rechterkant van de weg, tot plots Arensman voet aan de grond moest zetten op de TV-beelden. 'Dat had veel slechter kunnen aflopen, want ik raakte iets op dat moment', schreef de Nederlander na afloop op zijn social media bij een foto van zijn kapotte band.

Connor Swift, één van de weinige renners in het peloton met dezelfde lengte als Arensman, reed achter de Nederlander en was er als de kippen bij. Ook hij stopte, gaf zijn fiets met kaderplaatje nummer 8 aan de nummer zes van het klassement en wachtte zelf op de ploegleidersauto van INEOS Grenadiers, waar ze waarschijnlijk pas net lucht kregen van de ontstane situatie.

Lees verder onder de foto.

🎥 Thymen Arensman heeft engeltje op zijn schouder na dubbel schrikmoment in volle Giro-finale

Arensman nog bijna geraakt door neutrale wagen

Terwijl Filippo Ganna de kop pakte in het peloton, was ook Ecuadoriaans kampioen Jhonatan Narváez op zijn hoede. De kleine puncher wachtte Arensman op en bracht hem terug naar het peloton, maar bij het voorbijsteken van de nodige ploegleidersauto's lag het volgende gevaar al op de loer: de neutrale wagen ging net linksaf en raakte Arensman bijna.

Bij het passeren manoeuvreerde de Nederlander - die aan cyclocross heeft gedaan - scherp naar links, om vervolgens om te kijken met een handgebaar naar de bestuurder. 'Ik heb veel geluk gehad', schreef Arensman na afloop dan ook op zijn socials. Hopelijk de komende dagen in de bergen net zoveel geluk, Thymen! :)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws