Nys bespreekt zijn nieuwe Noorse zege en wordt na de finish gefeliciteerd door comeback-kid Van Aert Wielrennen
Wielrennen

Nys bespreekt zijn nieuwe Noorse zege en wordt na de finish gefeliciteerd door comeback-kid Van Aert

Nys bespreekt zijn nieuwe Noorse zege en wordt na de finish gefeliciteerd door comeback-kid Van Aert

Thibau Nys wist op uiterst mooie (maar ook bijzondere) wijze de ouverture in de Ronde van Noorwegen, de wedstrijd waarin hij vorig jaar zijn eerste profzege boekte, naar zich toe te trekken. Na een soort late duo-aanval met Lidl-Trek-ploegmaat Mathias Vacek rondde de jonge Vlaming het kunstje kort daarna vakkundig af.

'Ik ben nog helemaal niet bezig met de vraag of ik hier voor het eindklassement zal gaan', luidt het antwoord van Nys op de ietwat opvallende openingsvraag van het flashinterview. 'Ik ben gewoon enorm blij met de zege die ik hier geboekt heb.'

Gaat Nys in Noorwegen voor het algemeen klassement?

'Op dag twee staat ons echter wel een onwijs lastige finale te wachten', blikt de jongeman-in-topvorm toch alvast een beetje vooruit op hetgeen er komen gaat. 'Misschien is het wel een beetje te lastig voor mij. Maar aan de andere kant: ik verwachtte in Hongarije ook niet per se dat ik op een lange beklimming kon zegevieren', refereert hij vervolgens aan zijn knappe prestatie van een paar weken eerder.

Nys stelt vervolgens dat hij op vrijdag wel zal zien hoe het allemaal gaat en of hij zich kan mengen in het klimgeweld. 'Ik ga er in ieder geval niet vanuit dat ik meedoe om de etappeoverwinning, al kan het dus natuurlijk altijd meevallen. Ik ga er gewoon volle bak voor en dan zien we wel waar het schip strandt. Misschien kan ik met een beetje geluk alsnog voor een algemeen klassement gaan.'

Nys vocht tegen iets op de luchtwegen, maar staat 'gewoon' zijn mannetje in Scandinavië

De overwinning van Nys is ergens wel opvallend te noemen, aangezien de laureaat in een korte voorbeschouwing op de Noorse rittenkoers juist vertelde dat hij iets onder de leden had. 'De afgelopen dagen vecht ik tegen iets op mijn luchtwegen, maar dat ga ik zeker niet als excuus gebruiken. Ik ben fit genoeg om aan de start te staan', hield hij in dat gesprek duidelijk een slag om de arm.

Na zijn triomf werd Nys overigens kort maar krachtig gefeliciteerd door Wout van Aert, voor wie de Ronde van Noorwegen dan juist weer als zijn comeback-wedstrijd geldt. De organisatie deelde de korte maar fraaie beelden ervan op X.

Video: Van Aert feliciteert Nys na zege in Noorwegen

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news