Tiberi en Trek per direct uit elkaar: 'Zijn acties tijdens de schorsing voldeden niet aan onze criteria' Wielrennen
Wielrennen

Tiberi en Trek per direct uit elkaar: 'Zijn acties tijdens de schorsing voldeden niet aan onze criteria'

Tiberi en Trek per direct uit elkaar: 'Zijn acties tijdens de schorsing voldeden niet aan onze criteria'

Antonio Tiberi en Trek-Segafredo zijn per direct uit elkaar. De Italiaan kwam eind februari in het nieuws, omdat hij vorig jaar in zijn woonplaats in San Marino een kat doodschoot met een luchtbuks. Trek schorstte de klimmer eerst voor twintig dagen, maar besloot nu om het contract met Tiberi te ontbinden.

In een kort persbericht laat Trek-Segafredo weten dat Tiberi tijdens zijn schorsing niet heeft voldaan aan de criteria die de Amerikaanse ploeg had gesteld. Waar die criteria precies op slaan, is onduidelijk. Tiberi gaf kort nadat alles openbaar werd een reactie, waarin hij zijn excuses aanbood en aangaf een deel van zijn prijzengeld te willen afstaan aan een organisatie voor straatkatten in Sanremo.

Door de contractontbinding met Trek-Segafredo is Tiberi nu vrij om te gaan en staan waar hij wil. In Italiaanse media werd de afgelopen weken al meermaals gerept over de vele belangstelling in het wielertalent. Trek-Segafredo wenst niet verder te reageren op de situatie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws