Tiende etappe Tour de France lag stil door vastgeketende demonstranten op de weg Wielrennen
Wielrennen

Tiende etappe Tour de France lag stil door vastgeketende demonstranten op de weg

Tiende etappe Tour de France lag stil door vastgeketende demonstranten op de weg

De tiende etappe van de Tour de France lag tijdelijk stil door de aanwezigheid van enkele demonstranten op de weg. De ASO koos er bewust voor om het voorval niet in beeld te brengen, maar de etappe is momenteel geneutraliseerd. Volg ons liveblog voor de laatste updates.

Het is niet duidelijk wat de bedoeling is van de demonstranten, maar de etappe is tijdelijk gepauzeerd: wel zagen we in de afgelopen weken al verschillende protesten vanuit de klimaathoek bij meerdere sporten als de Formule 1 en in het voetbal. Ook bij de Ronde van Vlaanderen liep iemand van een klimaatprotest het parcours op in de laatste meters.

De politie doet er momenteel alles aan om de twintig demonstranten, die volgens onofficiële bronnen inderdaad vanuit het klimaat komen, van de weg te verwijderen. Doordat ze vastgeketend zitten en zichzelf vastgeplakt hebben met lijm is dit echter moeilijker dan gehoopt. Uiteindelijk lukte dit na een kwartier alsnog.

Alberto Bettiol, op dit moment leider in de wedstrijd, kon nog net door het protest heenrijden. De achtervolgende groep met 24 renners slaagde hier niet meer in, evenals het peloton dat zeven minuten achter lag. Daarom heeft de ASO besloten om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Volg de situatie op de voet in ons liveblog!

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws