Teunissen sluit vertrek bij Jumbo-Visma niet uit: 'Krijg ik mogelijkheid om stappen te zetten?' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen sluit vertrek bij Jumbo-Visma niet uit: 'Krijg ik mogelijkheid om stappen te zetten?'

Teunissen sluit vertrek bij Jumbo-Visma niet uit: 'Krijg ik mogelijkheid om stappen te zetten?'

Mike Teunissen mag later dit jaar dan wel naar de Vuelta a España, aan tafel bij De Avondetappe sloot de Nederlander maandagavond niet uit dat hij na dit seizoen op zoek gaat naar een andere ploeg. Bij Jumbo-Visma is de concurrentie voor een plekje in de grootste wedstrijden moordend en dus moet hij een belangrijke knoop doorhakken.

Teunissen is een kind van de ploeg, zo mag je toch wel zeggen. Hij kwam in 2015 door vanuit de opleidingsploeg van Rabobank en reed twee seizoenen voor Team LottoNL-Jumbo. Na een kort uitstapje naar Team Sunweb in 2017 en 2018 keerde hij terug op het oude nest. Daar kende hij in z'n eerste jaar na zijn terugkeer zijn beste seizoen. Hij won twee ritten en het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerke en een maandje later het eindklassement in de ZLM Tour. In de Tour van 2019 stuntte hij met ritwinst in de eerste etappe en droeg hij even de gele trui.

Na 2019 ging het bergafwaarts met de prestaties, vooral omdat Teunissen van de ene in de andere blessure viel door valpartijen. Vorig jaar haalde hij de Tourselectie nog wel, dit jaar werd hij gepasseerd. Later dit jaar start hij in Nederland wel aan de Vuelta. Is het genoeg om Teunissen aan boord te houden? De inmiddels 29-jarige hardrijder heeft een aflopend contract en zou dus ook een huisje verder kunnen kijken. 'Ik zou heel graag willen blijven. Het is de beste ploeg op dit moment, zeker als je naar de Tour kijkt. Maar dat is niet zo 1-2-3 beklonken', vertelt hij erover.

Teunissen had graag stappen willen maken

'Ondertussen ben ik ook wel wat verder aan het kijken. Dat loopt, dus het is kijken wat daaruit komt', vervolgt Teunissen, die de afgelopen 2,5 jaar niet zijn ware potentie heeft kunnen tonen. 'Ik heb nogal wat problemen meegemaakt sinds de Tour van 2019. Daardoor heb ik niet de stappen gezet die ik wilde maken. Ondertussen zijn er wel weer jongens bijgekomen die heel goed doorgroeien. Zelf zou ik wel willen blijven, aangezien ik van mening ben dat ik ook stappen kan zetten, maar goed: de vraag is of je daar de mogelijkheden voor krijgt. Vandaar dat het niet verkeerd is om te kijken of er ergens anders ook mogelijkheden voor zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws