Tijdritfenomeen Bissegger wil meer laten zien: 'Top tien rijden in klassieker zou mooi zijn' Wielrennen
Wielrennen

Tijdritfenomeen Bissegger wil meer laten zien: 'Top tien rijden in klassieker zou mooi zijn'

Tijdritfenomeen Bissegger wil meer laten zien: 'Top tien rijden in klassieker zou mooi zijn'

Stefan Bissegger zette zichzelf in 2021 op de kaart als tijdrijder, maar de 23-jarige Zwitser zou graag willen laten zien dat hij meer in zijn mars heeft. Hij won afgelopen seizoen al op een knappe wijze een zware rit in de Ronde van Zwitserland, meer van dat in 2022!

Bissegger werd prof op 1 augustus van 2020 bij EF Pro Cycling. Hij reed na de coronabreak al een pittig najaar en toonde zich al als tijdrijder in de BinckBank Tour. In 2021 volgden al overwinningen. Eerst was hij de sterkste in een tijdrit in Parijs-Nice en in de Benelux Tour was het in augustus opnieuw raak. Samen met zijn ritzege in Zwitserland stond de teller na zijn eerste volledige seizoen als prof al op drie zeges. 'Ik heb mezelf verrast, niet veel mensen kunnen in hun eerste jaar al drie keer winnen. Het was een geweldig seizoen', zo vertelt hij aan Radsport News.

De jonge Bissegger had misschien nog wel meer kunnen winnen, als hij tijdens een training niet was gevallen, met een breuk tot gevolg. In 2022 wil hij bevestigen, maar bovenal wil hij zich ook tonen op andere terreinen. 'Ik wil resultaten rijden in de klassiekers en niet meer alleen mee glippen in kopgroepen. Als ik top tien zou kunnen rijden in een klassieker, dan zou dat mooi zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws