Tijdritfenomeen Tarling geeft wereldkampioen Evenepoel draai om de oren in Chrono des Nations Wielrennen
Wielrennen

Tijdritfenomeen Tarling geeft wereldkampioen Evenepoel draai om de oren in Chrono des Nations

Tijdritfenomeen Tarling geeft wereldkampioen Evenepoel draai om de oren in Chrono des Nations

Joshua Tarling heeft met overmacht de Chrono des Nations bij de mannen gewonnen. In een individuele tijdrit van 45,4 kilometer rond het Franse Les Herbiers was de Europees kampioen tijdrijden ruimschoots sneller dan wereldkampioen Remco Evenepoel, die in zijn regenboogtrui tweede werd. Bij de vrouwen won Anna Kiesenhofer.

Tarling en Evenepoel werden voorafgaand aan de Franse tijdrit-battle al als topfavorieten naar voren geschoven en die status maakten ze waar. Tarling vertrok als een raket en was bij het eerste tussenpunt (na tien kilometer) tien seconden sneller dan zijn Belgische concurrent. Stefan Bissegger bleef er op negentien seconden nog redelijk bij in de buurt. De rest was hier al gezien.

Dat bleek helemaal bij tussenpunt twee, waar Tarling en Evenepoel een enorme kloof sloegen met de rest. De Brit was andermaal de snelste, met Evenepoel die inmiddels zeventien seconden moest toegeven. Kon hij dat nog omkeren in het laatste deel van de tijdrit? Bissegger was andermaal 'best of the rest', maar dit keer al wel op dik een minuut van de andere twee.

De Zwitser zette aan de finish ook de beste tijd neer, ruimschoots sneller dan bijvoorbeeld Rémi Cavagna en Mikkel Bjerg. Dat was goed voor brons, want Tarling kwam er vlak achteraan, 1.10 minuten sneller dan Bissegger. Het was nu alleen nog wachten op Evenepoel, die er nog een stevige eindsprint uit perste, maar uiteindelijk een dikke dertien seconden te kort kwam.

Uitslag Chrono des Nations 2023 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag Chrono des Nations 2023 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws