Tijl De Decker, winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften, overleden aan gevolgen van val tijdens training Wielrennen
Wielrennen

Tijl De Decker, winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften, overleden aan gevolgen van val tijdens training

Tijl De Decker, winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften, overleden aan gevolgen van val tijdens training

Triestig nieuws vanuit België: Tijl De Decker is niet meer. Lotto-Dsnty meldt op Twitter dat de Vlaming, die dit jaar nog Parijs-Roubaix voor beloften wist te winnen, op 22-jarige leeftijd is overleden. De Decker kwam afgelopen woensdag tijdens een trainingsrit in botsing met een personenauto, waarbij hij ernstige verwondingen opliep en met spoed naar het ziekenhuis in Lier werd gebracht. De Decker werd aldaar geopereerd. Vervolgens werd hij naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen gebracht, waar hij in een coma lag. In de ochtend van vrijdag 25 augustus heeft hij zijn laatste adem uitgeblazen.

De Decker, die zich naast het wielrennen ook nog bezighield met zijn studie bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen, stond te boek als een enorm groot talent. Het broertje van ex-profwielrenner Alfdan De Decker kwam uit voor de opleidingsploeg van Lotto-Dstny. In april van dit kalenderjaar wist de Antwerpenaar Parijs-Roubaix voor beloften te winnen. Recentelijk snelde hij op het BK voor beloften nog naar een vierde plaats. 'Met grote droefheid melden we het overlijden van Tijl De Decker', stelt de Lotto-Dstny op de social media-kanalen. 'Ons hart is gebroken bij dit nieuws. Onze gedachten gaan uit naar Tijl zijn familie en geliefden in deze moeilijke tijd.'

'We zullen hem altijd herinneren als een getalenteerde, jonge renner en een warm en vriendelijk persoon naast de fiets'

In een statement op de ploegsite heeft Stéphane Heulot, CEO van de ProTour-formatie, gereageerd op het verschrikkelijke nieuws. 'Tijl heeft dit jaar heel veel progressie laten zien en wij geloofden dat er nog meer groeimarge was. Dat hij de stap zou maken naar ons professionele team was daarom een logische keuze. Helaas zal hij nooit prof worden. We zullen hem altijd herinneren als een getalenteerde, jonge renner en een warm en vriendelijk persoon naast de fiets. We betuigen ons diepste medeleven aan zijn familie en dierbaren, en onze gedachten zijn bij hen in deze moeilijke tijd.' De gehele wielerwereld rouwt mee om het verlies van De Decker. Zo betuigden onder anderen Renaat Schotte, BORA-hansgrohe en Groupama-FDJ direct hun steun.

De Decker hield zich naast het wielrennen ook nog bezig met zijn studie bio-ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. De renners van Lotto-Dstny zijn met rouwbanden van start gegaan in de derde etappe van de Renewi Tour. Het is de tweede keer in korte tijd dat het herenpeloton een bittere pil te verwerken krijgt. In juni kwam namelijk ook Gino Mäder om het leven na een valpartij in de Ronde van Zwitserland. Lotto-Dstny verloor in 2019 ook Bjorg Lambrecht, die het leven liet na een valpartij in de Ronde van Polen.

11 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws