Tiller met gemengde gevoelens na lekke band Van der Poel: 'Zonder Mathieu is het makkelijker' Wielrennen
Wielrennen

Tiller met gemengde gevoelens na lekke band Van der Poel: 'Zonder Mathieu is het makkelijker'

Tiller met gemengde gevoelens na lekke band Van der Poel: 'Zonder Mathieu is het makkelijker'

Rasmus Tiller schreef zaterdag voor de tweede keer Dwars door het Hageland op zijn naam. De renner van Uno-X rekende op het klimmetje naar de citadel van Diest af met Stan Van Tricht en Florian Vermeersch.

Tiller maakte in de finale deel uit van een groep van negen renners, met Mathieu van der Poel. De Nederlander viel echter weg door een lekke band en een driedubbele fietswissel. 'Ik had goede benen en voelde mij sterk onderweg. De ploeg hield mij tijdens de koers heel goed van voren. Toen ik in die groep geraakte, had ik best veel vertrouwen', zegt Tiller in het flashinterview.

'Helaas reed Van der Poel lek', zegt Tiller over een beslissend moment in de koers. 'Zonder Mathieu is het natuurlijk makkelijker, we hadden wel wat geluk daarmee, is de Noor eerlijk. Hoewel Tiller geen concurrentie had van Van der Poel, moest hij het wel tegen drie man van Soudal-Quick Step opnemen. 'Het is soms lastig als ploegen meerdere renners mee hebben. Aan de andere kant moeten zij dan wel het werk doen. Ik dacht dat Lampaert de sterkste was, maar ik heb ze gelukkig geklopt.'

De koers was extra zwaar door de warmte, het kwik liep op tot boven de 30 graden. 'Het gravel was heel droog, waardoor het ook glad was', benoemt Tiller een gevolg door de warmte. 'Het was heel warm. Je moest jezelf goed verzorgen. We hadden daarom bijna overal verzorgers staan. Ik ben blij dat ik het voor de ploeg heb kunnen afmaken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws