Arvid de Kleijn schrijft prachtige zege bij in ZLM Tour, Kooij en Cavendish weer niet op de afspraak Wielrennen
Wielrennen

Arvid de Kleijn schrijft prachtige zege bij in ZLM Tour, Kooij en Cavendish weer niet op de afspraak

Arvid de Kleijn schrijft prachtige zege bij in ZLM Tour, Kooij en Cavendish weer niet op de afspraak

Arvid de Kleijn heeft de derde etappe in de ZLM Tour gewonnen. Nadat er donderdag nog een vluchter mee aan de haal ging en vrijdag Jakub Mareczko de grote namen verrassend te slim af was, lieten favorieten Olav Kooij en Mark Cavendish zich zaterdag opnieuw piepelen in de voorbereiding. De Kleijn was deze ZLM Tour al snel en beloonde dat nu met winst.

De ZLM Tour is de koers van de sprinters dit jaar. De derde etappe naar Roosendaal kende buiten een kasseistrook geen obstakels en dus mocht een sprint verwacht worden. Een kopgroep van zes met Jan-Willem van Schip kleurde de openingsfase.

Een traditioneel koersverloop leek in de maak, maar de wind bracht daar verandering in. Op zo'n negentig kilometer van de finish brak het peloton in waaiers. De eerste waaier bestond uit 33 renners en sloot aan bij de kopgroep. Leider Olav Kooij, Mark Cavendish en de andere favorieten hadden de slag allemaal niet gemist.

De koers viel daarna echter al snel weer stil, waardoor vrijwel alle renners weer terugkeerden. Vervolgens was het opnieuw Van Schip die demarreerde. Hij kreeg twee renners mee. Jumbo-Visma hield het verschil klein, waardoor Van Schip op dertig kilometer solo ging.

De hardrijder gaf alles, maar was niet opgewassen tegen de sprintersploegen. Op tien kilometer moest hij de witte vlag hijsen. Daarna probeerde Rick Ottema het nog, maar het mocht niet baten. Er ging gesprint worden. Jakub Mareczko - eerder al winnaar van een rit - lanceerde zijn sprint vroeg, maar zag zich nog gepasseerd door De Kleijn, die een mooie overwinning bijschreef. Kooij en Cavendish kwamen er niet aan te pas.

Uitslag etappe 3 ZLM Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws