Timo Roosen staat na breuk in de arm voor rentree in Veenendaal-Veenendaal Wielrennen
Wielrennen

Timo Roosen staat na breuk in de arm voor rentree in Veenendaal-Veenendaal

Timo Roosen staat na breuk in de arm voor rentree in Veenendaal-Veenendaal

Timo Roosen zal in Veenendaal-Veenendaal zijn rentree maken in het peloton. De Nederlander van dsm-fimernich PostNL viel in de E3 Saxo Classic en had daarbij veel last van zijn arm. De pijn bleef lang hangen en een maand later liet Roosen een extra scan laten maken. Daar kwam medio april geen goed nieuws uit, maar inmiddels kan hij weer aan koersen denken.

Op Instagram liet Roosen destijds weten wat er precies aan de hand is. Een maand na de val in E3 bleek er alsnog een breuk gevonden in de arm, opmerkelijk genoeg. Er ging destijds een streep door de Ronde van Turkije, en ook de oorspronkelijk geplande Giro d'Italia was geen optie meer. 'Er is bij een scan toch een breuk gevonden in mijn onderarm.'

'Ook het vlies in mijn arm is ook nog steeds heel erg pijnlijk, ik heb nog helemaal niet buiten kunnen fietsen sinds het ongeluk. Het is een enorme teleurstelling om de eerste grote doelen van het seizoen te moeten missen.'

Afwezigheid Roosen was streep door rekening van Jakobsen voor Giro

Voor de toch al nog relatief zoekende sprinttrein van dsm-firmenich PostNL was de afwezigheid van Roosen een flinke streep door de rekening. Bram Welten werd opgeroepen als vervanger voor de van Visma | Lease a Bike overgebleven coureur, maar moest de Giro na amper drie dagen al verlaten met ziekte. Ook de in Turkije zo succesvolle Tobias Lund Andresen werd niet fit en kwam ten val, terwijl Jakobsen zelf na negen dagen Giro nog niet echt mee kon doen om de zege door het hoge niveau in Italië.

Roosen zelf kan ondertussen weer aan koersen denken. In Veenendaal-Veenendaal is hij onderdeel van een mixploeg. 'Voor de jongens van het development-programma is het een mooie wedstrijd waarin ze kunnen leren van de renners uit het mannenprogramma en waardevolle ervaring kunnen opdoen. Ons eerste doel is om op een goede manier in de wedstrijd te komen en van daaruit kijken we verder. De vorige edities eindigden allemaal in een massasprint. Als het weer zover komt, zullen we Emils Liepins als onze finisher volledig steunen voor een zo goed mogelijk resultaat', aldus coach Joey van Rhee.

Selectie dsm-firmenich PostNL Veenendaal-Veenendaal 2024

Timo Roosen
Johan Dorussen

Axel Källberg
Niklas Märkl
Benjamin Peatfield
Adam Seemen
Emils Liepins

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws