Titelverdediger Stuyven mist Milaan-Sanremo vanwege ziekte, Pedersen zijn vervanger Wielrennen
Wielrennen

Titelverdediger Stuyven mist Milaan-Sanremo vanwege ziekte, Pedersen zijn vervanger

Titelverdediger Stuyven mist Milaan-Sanremo vanwege ziekte, Pedersen zijn vervanger

Jasper Stuyven moet door ziekte een streep zetten door zijn deelname aan Milaan-Sanremo. De Belg begon zich na Parijs-Nice niet goed te voelen en kan daardoor zijn titel van vorig jaar niet verdedigen. Mads Pedersen is als vervanger opgeroepen en wordt tevens als kopman ingezet in de Italiaanse koers.

Stuyven verraste vorig jaar het peloton door in de afdaling weg te springen en het aanstormende peloton vervolgens nipt voor te blijven. Dat hij zijn titel niet kan verdedigen, voelt dan ook als een grote teleurstelling. 'Ziek worden in deze tijd van het seizoen is een grote teleurstelling. Natuurlijk was ik opgewonden om met nummer één opgespeld te rijden, nadat ik vorig jaar mijn eerste Momument won. Ik dacht dat ik veilig door Parijs-Nice was gekomen, maar daar heb ik zeker iets opgelopen. Voor mij ligt de focus nu op gezond worden voor de komende klassiekers', zo laat hij weten op de ploegsite.

Zoals gezegd neemt Pedersen de plaats in van de Belg. De 26-jarige Deen kent een uitstekend begin van zijn seizoen, waarin hij veel podiumplaatsen bij elkaar fietste. Vorige week won Pedersen nog de derde etappe in Parijs-Nice en het is dan ook niet gek dat de ploeg hem als vervanger oproept. 'Het was niet het plan om Milaan-Sanremo te rijden, maar soms veranderen plannen. Het is een late verandering, maar ik voel me gemotiveerd en weet dat mijn vorm goed is. Natuurlijk is het heel jammer voor Jasper dat hij niet de kans krijgt om zijn titel te verdedigen, maar we zullen ons best doen om er twee op een rij van te maken voor het team.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws