Titelverdediger Yates en Ayuso blikvangers in UAE-selectie Ronde van Romandië: 'Voelen de druk wel' Wielrennen
Wielrennen

Titelverdediger Yates en Ayuso blikvangers in UAE-selectie Ronde van Romandië: 'Voelen de druk wel'

Titelverdediger Yates en Ayuso blikvangers in UAE-selectie Ronde van Romandië: 'Voelen de druk wel'

Dinsdag start in Zwitserland alweer de Ronde van Romandië. Veel klassementsmannen willen er hun laatste steen leggen voor de Giro, die binnen enkele weken voor de deur staat, maar sommige ploegen beschouwen het ook gewoon als kans op rit -of eindwinst en brengen zelfs hun bijna sterkste selectie voor de dag. Zo ook UAE Emirates.

Met titelverdediger Adam Yates en Juan Ayuso brengt de ploeg van Tadej Pogacar met twee ultrasterke kopmannen aan de start. De Spanjaard won vorig jaar de individuele tijdrit op dag drie, maar zakte in de twee daaropvolgende bergetappes door het ijs. 'Ik heb geweldige herinneringen aan deze wedstrijd. Ik heb er mijn eerste WorldTour-zege ooit behaald en het is ook een prachtige regio om door te fietsen. De vorm is goed en we gaan voor een goed resultaat met de kwaliteit van het team dat we hebben', vertelt Ayuso op de ploegwebsite.

Adam Yates 'voelt de druk als titelverdediger'

Ploegmaat Yates excelleerde juist in de bergen en schreef naast een rit ook het eindklassement op zijn naam. 'Het is duidelijk dat we als titelverdediger een beetje druk voelen om het dit jaar weer goed te doen. Mijn eerste koers in de Abruzzen ging goed en ik denk dat de vorm sindsdien op een ander niveau is gekomen, dus het gaat allemaal de goede kant op.' Beide kopmannen krijgen in Zwitserland de steun van thuisrijder Jan Christen, Felix Grossschartner, Brandon McNulty, Ivo Oliveira en Pavel Sivakov.

Daarnaast maakte UAE ook zijn selectie bekend voor de Ronde van Asturië (26-28 april) en Eschborn-Frankfurt (1 mei). In Spanje zal de Mexicaanse diamant Isaac Del Toro de honneurs als kopman waarnemen, terwijl de Duitser Nils Politt in eigen land verder wil scoren na zijn succesvol klassiek voorjaar. Ook Antonio Morgado maakt in de Spaanse rittenkoers van drie dagen zijn opwachting, na zijn eerste profzege.

Bekijk de selecties onder de foto.

Titelverdediger Yates en Ayuso blikvangers in UAE-selectie Ronde van Romandië: 'Voelen de druk wel'

Selectie UAE Emirates Ronde van Romandië 2024

Juan Ayuso
Jan Christen
Felix Grossschartner
Brandon McNulty
Ivo Oliveira
Pavel Sivakov
Adam Yates

Selectie UAE Emirates Ronde van Asturië 2024

Igor Arrieta
Sjoerd Bax
Isaac Del Toro
Finn Fisher Black
Rafal Majka
Antonio Morgado
Pablo Torres

Selectie UAE Emirates Eschborn-Frankfurt 2024

Filippo Baroncini
Sjoerd Bax
Jan Christen
Alessandro Covi
Marc Hirschi
Nils Politt
Diego Ulissi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws