Patrick Lefevere wil in 2025 Remco Evenepoel laten debuteren in Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo Wielrennen
Wielrennen

Patrick Lefevere wil in 2025 Remco Evenepoel laten debuteren in Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo

Patrick Lefevere wil in 2025 Remco Evenepoel laten debuteren in Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo

'De balans wordt pas opgemaakt na Luik-Bastenaken-Luik': de uitspraak, die Patrick Lefevere altijd doet, wanneer zijn Soudal Quick-Step voor de zoveelste keer kritiek krijgt voor zijn matige resultaten in de voorjaarsklassiekers. Wel, La Doyenne is al net gepasseerd en bij La Dernière Heure liet PatLef alvast niet lang op zich wachten.

Lefevere deed bij de Waalse krant enkele opvallende ideeën uit de doeken. De 69-jarige West-Vlaming zag de dominantie van zijn ploeg verder afbrokkelen en wil volgend seizoen opnieuw scoren. 'Het voorjaar was uiteraard een teleurstelling voor mij. Yves Lampaert eindigde als 18e in de Ronde van Vlaanderen. Dat is niet genoeg. Drie jaar geleden won Kasper Asgreen de Ronde. Yves heeft ook een geweldig palmares, maar dit jaar kwam het er niet uit. Ik kan niet blij zijn, dat is duidelijk. Hoe dat komt? Ik wil geen excuses zoeken, ook al heeft Julian Alaphilippe - die goed was - zich niet volledig kunnen laten zien omdat hij meerdere koersen reed met een klein breukje reed. Maar misschien voldoet ons potentieel niet meer aan de verwachtingen.'

Lees verder onder de foto.

patrick lefevere

Lefevere wil Evenepoel aan de start brengen van de Ronde: 'Hij is nog steeds een kleine Flandrien'

En dus wil hij zijn poulain aan de start brengen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers: Remco Evenepoel. 'Als je iemand kent van het niveau van Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar en Wout van Aert, die beschikbaar en financieel haalbaar is, dan ben ik geïnteresseerd. Maar aan het eind van het jaar gaan we samen met Remco kijken of er geen mogelijkheid is om Milaan-Sanremo te doen en met een zeer selectief programma naar de Ronde van Vlaanderen te gaan', klinkt het. 'En om vervolgens uit te rusten zodat we Luik-Bastenaken-Luik kunnen meepakken en erna de Tour. Ik denk dat Remco nog steeds een kleine Flandrien is. Hij traint soms op die wegen. Ik weet zeker dat hij ooit de Ronde wil rijden.' Lefevere nam het idee ook dit voorjaar in overweging, maar besloot tot ongenoegen van vele analisten om dat plan te laten varen.

Eerst wacht de Belgische kampioen nog een revalidatie, nadat hij in de Ronde van het Baskenland zijn sleutelbeen en schouderblad brak. Hét ultieme doel van het seizoen blijft nog altijd de Tour. 'Ons DNA is een beetje veranderd omdat we een team aan het bouwen zijn om Remco te ondersteunen tijdens de Tour. Ik zou graag willen dat we op alle vlakken dominant zijn, maar we hebben niet het budget van UAE Team Emirates. Ik ben er echter van overtuigd dat Remco klaar zal zijn voor de Tour. Zijn schouderblad doet momenteel meer pijn dan zijn gebroken sleutelbeen, maar hij vertrekt over tien dagen naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage. Hij is heel ontspannen omdat hij weet dat het pas eind april is en dus nog tijd heeft. En Mikel Landa? Ik heb hem zondag gesproken. Hij zei tegen mij: ‘Patrick, dit is de zesde keer dat ik mijn sleutelbeen heb gebroken. Ik ken het genezingsproces en ik voel me goed’. Hij heeft nog wat pijn aan zijn zij, maar zal er staan naast Remco in de Dauphiné.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws