Tour de France pakt uit met speciaal cadeau voor Mathieu van der Poel in bijzondere rit voor Nederlander Wielrennen
Wielrennen

Tour de France pakt uit met speciaal cadeau voor Mathieu van der Poel in bijzondere rit voor Nederlander

Tour de France pakt uit met speciaal cadeau voor Mathieu van der Poel in bijzondere rit voor Nederlander

De negende rit van de Tour de France zal de boeken ingaan als 'Raymond Poulidor-dag'. Starten doen de renners namelijk in Saint-Léonard-de-Noblat, de voormalige woonplaats van de legendarische opa van Mathieu van der Poel.

Via de officiële kanalen laat de communicatie-afdeling van de A.S.O. weten dat de Nederlander voor de start een mooi cadeau in handen krijgt. 'Een fiets van Poulidor zal overhandigd worden aan Mathieu. Claude Louis, de voorzitter van de Vereniging van de vrienden van Raymond Poulidor, zal hem deze geven.'

Tour de France-etappe als eerbetoon aan Poulidor

Van der Poel liet eerder al weten dat deze rit, met aankomst op Puy de Dome, speciaal voor hem is. Hij rijdt namelijk over de wegen die hij als kind vaak afwerkte. Poulidor, die in 1964 een bijzonder duel uitvocht met Jacques Anquetil op de Puy de Dome, stierf in 2019 in Saint-Leonard-de Noblat, waar zondag 20.000 mensen verwacht worden bij de start.

Tour de France-directeur Christian Prudhomme bezocht zondagochtend het graf van 'Poupou', die nog altijd bekendstaat als één van de populairste (ex-)wielrenners van Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws