🎥 Tourcarrière Mark Cavendish eindigt dramatisch: Brit breekt sleutelbeen bij crash in achtste etappe Wielrennen
Wielrennen

🎥 Tourcarrière Mark Cavendish eindigt dramatisch: Brit breekt sleutelbeen bij crash in achtste etappe

🎥 Tourcarrière Mark Cavendish eindigt dramatisch: Brit breekt sleutelbeen bij crash in achtste etappe

Mark Cavendish heeft de Tour de France in de achtste etappe moeten verlaten. De ervaren Brit - vrijdag nog tweede achter Jasper Philipsen in de sprint - ging tegen de grond en greep meteen naar zijn schouder. Na onderzoek van de dokter was het verdict hard: Abandon.

Er leek weinig aan de hand in de rit van 200 kilometer richting Limoges. Geen dag voor Cavendish, die daardoor veelal achterin het peloton te vinden was. Op dik zestig kilometer van de streep ging het mis voor de man van Astana-Qazaqstan. Hij lag erbij in de achterhoede en bleef als enige liggen. Hij greep naar z'n schouder en dan weten de meeste wielerkenners wel hoe laat het is...

Zijn opgave volgde snel. Cavendish kreeg een mitella om en ging met veel pijn de ziekenauto in. Een dramatisch einde van zijn Tourcarrière, want Cav was bezig aan zijn laatste Tour de France, in zijn laatste jaar als prof. Alles stond bij Astana in het teken van in ieder geval één ritzege, waarmee Cavendish het aantal etappezeges in de Tour van Eddy Merckx (34) had verbroken. Beide renners blijven nu gelijk staan.

Video: Tourcarrière Cavendish eindigt met een crash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws