Étoile de Bessèges etappe 4 | Van Avermaet: 'Dit was een goede test voor mezelf' Wielrennen
Wielrennen

Étoile de Bessèges etappe 4 | Van Avermaet: 'Dit was een goede test voor mezelf'

Étoile de Bessèges etappe 4 | Van Avermaet: 'Dit was een goede test voor mezelf'

Het was Filippo Ganna die de vierde etappe van de Étoile de Bessèges met een flamboyante solo wist te winnen. Zeventien tellen later passeerden Christophe Laporte en Pascal Ackermann de meet. Benieuwd naar de reacties van de hoofdrolspelers in deze etappe? Die verzamelt In de Leiderstrui graag voor je!

Ganna kijkt terug op een 'fantastische dag'

Filippo Ganna luidde zijn seizoen in met een klinkende zege, en wel na een hele dag in de kopgroep te hebben gereden. ‘Het doel voor vandaag was om Kwiatkowski (Michal, red.) bij te staan. We zagen dat er een mogelijkheid was om mee te gaan in de vlucht en Kwiato vond het geen probleem als ik meeging. Ik bleef de hele dag gemotiveerd en kon in de laatste tien kilometer alleen op pad. Bij de finish was ik echt ontzettend blij! Het was een fantastische dag. De benen voelden heel goed en we zullen zien of ik morgen op dezelfde manier als vandaag kan rijden’, vertelt Ganna, die zondag als een van de topfavorieten in de tijdrit van start zal gaan.

Ook werpt Ganna al eens een voorzichtige blik op de toekomst. ‘We zullen zien of ik dan misschien voor het klassement zal gaan. Op dit moment heb ik vooral de hoop om morgen de wedstrijd goed af te kunnen sluiten. Als zich een wedstrijd aandient die meer bij mij past, vlakker met minder beklimmingen, kan ik misschien proberen om me ook op het klassement te richten’, zo citeert zijn ploeg hem.

Ackermann ziet vorm verbeteren

Pascal Ackermann mengde zich in de strijd om de podiumplekken en reed uiteindelijk als derde renner over de finishlijn. De Duitser houdt er een goed gevoel aan over. 'Het was een interessante etappe vandaag. Op twintig kilometer van de meet leek het erop dat de koplopers teruggegrepen werden, maar vanwege nieuwe aanvallen vanuit het peloton, ging hun tempo weer omhoog. Onze jongens hebben hun best gedaan om hen terug te pakken, maar uiteindelijk konden de koplopers nog meedoen voor de winst. Achter Ganna vochten we voor de resterende podiumplekken en slaagde ik erin om derde te worden. Dat is een mooie prestatie die laat zien dat mijn vorm blijft verbeteren', klinken zijn woorden op de website van zijn ploeg.

Van Avermaet: 'Goede test voor mezelf'

Greg Van Avermaet (vierde) houdt een positief gevoel aan de vierde etappe over. ‘Ik ben erg blij. Het is jammer dat we Ganna niet hebben bijgehaald, maar de ploeg heeft me goed gepositioneerd in de finale. Het is geen overwinning, maar het was een goede test voor mezelf op een aankomst als deze. Ik ben blij met het werk van het team en we zullen zien wat er morgen gaat gebeuren. Ik ben niet echt een tijdritspecialist en het zal mijn eerste tijdrit worden op mijn nieuwe fiets (Van Avermaet reed vorig seizoen voor CCC Team, red.). Ik heb geen hoge verwachtingen, maar ik ga mijn best doen en ze we zullen zien wat dat brengt’, laat hij na afloop van de koers weten.

Würtz Schmidt: 'Stap gezet richting grotere resultaten'

Mads Würtz Schmidt zagen we terug op plek tien. In gesprek met zijn ploeg Israel Start-Up Nation blikt hij terug. ‘We hebben een perfecte etappe gereden als ploeg. We waren altijd samen, bevonden ons voorin en reden een super finale. Ik was waar ik wilde zijn in de finale en iedereen droeg zijn steentje bij. Het was wel een moeilijke finale, dus je had wel sterke benen nodig. Ik denk dat dit zeker een stap is richting de grotere resultaten.’

Theuns ietwat teleurgesteld na elfde plek

Edward Theuns houdt een lichte teleurstelling over aan zijn elfde plek. 'We pakten de achtervolgers pas op de slotklim terug, wat het nogal een hectische finale maakte. Ik zat goed gepositioneerd en probeerde goed te timen, maar misschien wachtte ik iets te lang. Er reden te veel mannen om mij heen, waardoor ik geen gaatje kon vinden. Ik heb er alles aan gedaan om een goede sprint te kunnen neerzetten, maar het resultaat laat niet zien hoe goed mijn benen waren. Ik ben dus wat teleurgesteld, maar als team hebben we een mooie prestatie neergezet', laat de Belg via zijn ploeg weten.

Zondag staat de slottijdrit op het programma, waarin Theuns van start zal gaan als de nummer twee in het algemeen klassement. 'Natuurlijk ga ik all-in, maar ik heb niet echt veel ambities. Als ik een hele goede dag heb, kan ik misschien voor de top vijf gaan, maar het doel is om in de top tien van het algemeen klassement te eindigen. Ik denk dat dat haalbaar is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws