Tolhoek tekent voor twee seizoenen bij Trek-Segafredo: 'Was een moeilijke beslissing' Wielrennen
Wielrennen

Tolhoek tekent voor twee seizoenen bij Trek-Segafredo: 'Was een moeilijke beslissing'

Tolhoek tekent voor twee seizoenen bij Trek-Segafredo: 'Was een moeilijke beslissing'

Antwan Tolhoek rijdt de komende twee seizoenen in dienst van Trek-Segafredo. De Nederlander maakt de overstap van Jumbo-Visma, wat volgens hem een moeilijke beslissing om te nemen was.

Een transfer van Tolhoek naar Trek-Segafredo hing al langere tijd in de lucht, maar nu heeft het nieuwe team van de Nederlander de overgang ook officieel bekendgemaakt. Bij de ploeg wordt Tolhoek herenigd met Steven de Jongh, met wie hij eerder al samenwerkte in het opleidingsteam van Rabobank. Volgens de ploegleider past de aanwinst precies bij de Amerikaanse ploeg.

‘Antwan is een heel beleefde gast, maar hij is hongerig voor iedere wedstrijd’, vertelt De Jongh in het persbericht van het team. ‘We waren naar iemand op zoek die bij ons in de ontsnappingen mee kan gaan en voor etappezeges kan strijden. Ik denk dat hij binnen dat profiel past. Hij kan voor ons een belangrijke rol spelen in de bergetappes, korte rittenkoersen en Ardennenklassiekers.’

Tolhoek: 'Geen gemakkelijke beslissing'

Tolhoek reed jarenlang in dienst van Jumbo-Visma (en de voorgangers van die ploeg), maar zoekt zijn heil nu elders. De klimmer is ontzettend blij met de overstap, maar hij beaamt ook dat het geen gemakkelijke beslissing was: ‘Maar toen kwam Trek-Segafredo en deze ploef gaf me de kans om voor mezelf te rijden in grote wedstrijden en een rit te winnen in een grote ronde. Ik hoefde er niet over te twijfelen om die kans te grijpen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws