[Update] Mäder trekt portemonnee na goede Vuelta: ruim 4000 euro naar goed doel Wielrennen
Wielrennen

[Update] Mäder trekt portemonnee na goede Vuelta: ruim 4000 euro naar goed doel

[Update] Mäder trekt portemonnee na goede Vuelta: ruim 4000 euro naar goed doel

(15 augustus 2021) Gino Mäder gaat tijdens de Vuelta a España niet alleen rijden voor zichzelf, zijn kopman of zijn ploeg. De Zwitserse coureur heeft besloten de wedstrijd óók in het teken te laten staan van het goede doel. Waar het geld precies terecht gaat komen, is alleen nog niet bekend.

Op sociale media lichtte Mäder zijn volgers zondag voorafgaand aan de tweede etappe in over zijn initiatief. Voor iedere renner die hij in een etappe 'verslaat', doneert hij één euro aan een milieuorganisatie. In de reacties kunnen mensen vervolgens laten weten waar zij het geld het liefst geïnvesteerd zien worden. De verschillende organisaties of projecten druppelen inmiddels binnen onder de post van de coureur.

In de eerste etappe heeft Mäder direct een aardig bedrag kunnen optekenen voor het goede doel. Hij finishte de tijdrit namelijk als 31e. Dat betekent dat er 153 renners achter hem zijn geëindigd, goed voor 153 euro dus. Een mooi begin.

Update - 7 september 2021 (12.15 uur): Mäder kan portemonnee trekken na sterke Vuelta

Gino Mäder mag flink in de buidel tasten na zijn sterke optreden in de Vuelta a España. De Zwitserse coureur beloofde een euro aan een goed doel voor iedere renner die hij voorbleef per etappe. Ook gaf hij tien euro voor iedere coureur die achter hem eindigde in het algemeen klassement.

De renner steeg boven zichzelf uit in de Spaanse rittenkoers en reed in veel bergetappes met de besten mee naar boven. Uiteindelijk finishte hij als vijfde in het algemeen klassement, plus won hij de jongerentrui. Al zijn prestaties bij elkaar 'kosten' hem omgerekend 4529 euro.

Mäder laat via Twitter weten dat het bedrag gaat naar Justdiggit. Dit initiatief kreeg de meeste likes van het publiek. Het goede doel zet zich in voor het vergroenen van Afrika in de komende tien jaar om daarmee klimaatverandering tegen te gaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws