Tom Pidcock moet Strade Bianche-zege nog even laten bezinken: 'Ik dacht een paar keer: ik heb het verkloot' Wielrennen
Wielrennen

Tom Pidcock moet Strade Bianche-zege nog even laten bezinken: 'Ik dacht een paar keer: ik heb het verkloot'

Tom Pidcock moet Strade Bianche-zege nog even laten bezinken: 'Ik dacht een paar keer: ik heb het verkloot'

Tom Pidcock wist zaterdag met een ferme solo de Strade Bianche naar zijn hand te zetten. De kleine Brit van INEOS Grenadiers toonde zich een grote man door de koers op goed vijftig kilometer van Siena open te breken en die inspanning vol te houden tot aan het Piazza del Campo.

De man uit Leeds was uiteraard zeer te spreken over zijn dag in Toscane. 'Ik voel me, eerlijk gezegd... (stilte) ik moet het nog laten bezinken. Dit was compleet niet het plan. Het is normaal niet de doorslaggevende sector, maar plots had ik een gat', doelt Pidcock op de lange strook van Monte Sante Marie, waar hij zijn aanval plaatste.

Pidcock had een soort visioen, zo gaf hij nog mee. 'Ik had het gevoel dat er iets moois zou gebeuren, al de hele week. Ik wist een soort van dat het mijn dag zou worden, en dat he nu is gelukt... dat is geweldig, ik weet niet wat ik moet zeggen', gaat de Brit verder.

De coureur van INEOS Grenadiers wist dat de achtervolgers enkele malen op zijn hielen zaten. 'Ze kwamen een paar keer dicht en ik dacht telkens: ik heb het verkloot, ik ben te vroeg gegaan. Maar het gaat zo snel in deze wedstrijden, het is lastig om terug te rijden. En er waren geen motoren', sloot Pidcock af met een grote glimlach en een verwijzing naar de Omloop Het Nieuwsblad van Dylan van Baarle.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws