Welfsford spurt namens Team DSM naar de zege in eerste profeditie GP Criquielion Wielrennen
Wielrennen

Welfsford spurt namens Team DSM naar de zege in eerste profeditie GP Criquielion

Welfsford spurt namens Team DSM naar de zege in eerste profeditie GP Criquielion

Sam Welsford heeft de GP Criquielion weten te winnen. De renner van Team DSM bleek de snelste in de massasprint en won zodoende de eerste profeditie van de Belgische eendagskoers.

Voor de eerste keer was de GP Criquielion een profwedstrijd, waardoor het mannen als Victor Campenaerts naar de koers wist te lokken. Als nieuwe toevoeging aan de Waalse kalender reisden toch zes WorldTour-teams af naar startplaats Ath, nota bene op de dag van Strade Bianche.

De wedstrijd kende een ideaal verloop voor de sprinters. Een kopgroep reed vooruit, maar werd ruim op tijd teruggepakt door inspanningen van met name Team DSM en Lotto-Dstny. In de finale barstte de koers op het finalecircuit echter toch nog los. Zo probeerden meerdere renners op de valreep een massasprint te ontlopen. Van hen deed Josef Cerny van Soudal-Quick Step de beste poging.

Ook de Tsjech werd echter door de sprintersploegen bij de kladden gegrepen. Vervolgens was het Welsford die de overwinning in de sprint opeiste. Het was voor de Australiër alweer zijn derde overwinning van het seizoen. In januari zegevierde hij twee keer in de Argentijnse rittenkoers Vuelta a San Juan. Milan Menten, dinsdag nog winnaar van Le Samyn, kwam als tweede over de finish.

Uitslag GP Criquielion 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws