Tom Pidcock roert Zoe Bäckstedt tot tranen met cadeautje, en reden van verwijderde KOM lijkt bekend... Wielrennen
Wielrennen

Tom Pidcock roert Zoe Bäckstedt tot tranen met cadeautje, en reden van verwijderde KOM lijkt bekend...

Tom Pidcock roert Zoe Bäckstedt tot tranen met cadeautje, en reden van verwijderde KOM lijkt bekend...

Tom Pidcock zette drie weken geleden in Benidorm een punt achter zijn crossseizoen om zich volledig te kunnen focussen op de weg, waarbij we begin februari al leken te kunnen constateren dat de Brit op de goede weg is. Hij reed dinsdag een gerenommeerde Strava-KOM uit de boeken, maar verwijderde zijn file even snel weer. Hij ging bovendien langs bij landgenote Zoe Bäckstedt.

De Coll de Rates staat bekend als dé trainingscol in de Spaanse omgeving van Alicante en Valencia, waar een groot deel van de wielerploegen gedurende het jaar de kampen opslaat. Pidcock, die komend weekeinde in La Nucia nog een mountainbike-wedstrijd afwerkt, zette maandag een tijd van 12 minuten en 31 seconden neer op de klim van 6,5 kilometer aan iets meer dan vijf procent gemiddeld. Hiermee deed hij liefst achttien (!) seconden sneller dan Juan Ayuso van UAE-Team Emirates, die de Strava-KOM echter wel snel weer in bezit kreeg. Pidcock verwijderde zijn inspanning namelijk snel óf zette deze op privé, maar ondertussen hadden redelijk wat wielervolgers de knaltijd van de Brit van INEOS Grenadiers al gespot. En dus ging deze gretig rond op social media.

Lees verder onder de foto

Daags na de ophef over de recordtijd van Pidcock schreef wielerjournalist Ronan Mc Laughlin een blog op zijn populaire website Escape Collective. Hij had een foto in handen gekregen, waarop Pidcock zomaar eens op de Coll de Rates zou kunnen zijn vastgelegd op de foto. Opvallend: hij wordt door een scooter omhoog geholpen, kennelijk op de dag van de Strava-KOM. De reden dat hij het record snel weer verwijderde? 'Pidcock is niet zoals ontelbare anderen, hij lijkt één van de goeden. Hij verbeterde per ongeluk een record op een dag dat hij achter de scooter trainde en deed het juiste. Toen hij zich realiseerde dat hij de KOM in handen had, gaf hij 'm terug aan z'n ware eigenaar', aldus Mc Laughlin.

Pidcock laat kasseiklassiekers schieten, maar is klaar voor seizoen 2024

Dat Pidcock een goede gast is, blijkt wel uit een video die werd gedeeld door GoZwift, met Zoe Bäckstedt als hoofdpersoon. De Britse wereldkampioene veldrijden bij de beloften werd recent verrast door haar landgenoot Pidcock, die een eetzaal binnenkwam en Bäckstedt een helm overhandigde. Het supertalent is sindskort lid van de RedBull-familie en kreeg zodoende een gepersonaliseerde RedBull-helm uit handen van Pidcock, die al jaren een bekend gezicht is van RedBull. Het zorgde voor tranen bij Bäckstedt, en dus mooie beelden.

Pidcock begint zijn wegseizoen op 14 februari in de Ronde van de Algarve, alvorens de Omloop Het Nieuwsblad wacht. Dat is direct ook de enige kasseiklassieker voor de kopman van INEOS, die een groot doel heeft gemaakt van de Tour de France en Olympische Spelen. Wel rijdt hij Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, de Ronde van het Baskenland, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik: nog altijd een gebald voorjaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws