Topfavoriet Mollema gaat roze trui López verdedigen: 'Het is de situatie zoals die is' Wielrennen
Wielrennen

Topfavoriet Mollema gaat roze trui López verdedigen: 'Het is de situatie zoals die is'

Topfavoriet Mollema gaat roze trui López verdedigen: 'Het is de situatie zoals die is'

Bauke Mollema wordt in veel voorbeschouwingen en door de wedkantoren gezien als dé topfavoriet voor de zevende etappe van de Giro. De Groninger geeft voor aanvang van de rit echter aan dat zijn roze ploeggenoot Juan Pedro López voorkeur geniet.

'Het wordt een lastig verhaal', stelt Mollema zonder blikken of blozen tegenover Eurosport-presentator Sander Kleikers. 'Het is de eerste dag waarvan iedereen weet dat kans op ontsnapping groot is. Wij hebben de roze trui en het zou het mooiste zijn als we die kunnen verdedigen.'

Mollema: 'Kan niet volle bak meespringen'

'Op papier ligt deze etappe me, maar het belangrijkste is de roze trui verdedigen. Ik kan niet volle bak meespringen, misschien dat ik na twee uur wat uit moet gaan kijken voor de grote groepen. Anders zul je mij niet in de ontsnapping zien', vervolgt de rittenkaper.

Mollema baalt naar eigen zeggen niet van die taak. 'Het is de situatie zoals die is, we zijn als ploeg ook gewoon goed bezig met drie dagen roze en een tweede plek in een rit. Mijn kansen komen nog wel in de resterende twee weken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws