Valter analyseert kansen Van der Poel in Giro: 'Hij zorgt altijd voor verrassingen' Wielrennen
Wielrennen

Valter analyseert kansen Van der Poel in Giro: 'Hij zorgt altijd voor verrassingen'

Valter analyseert kansen Van der Poel in Giro: 'Hij zorgt altijd voor verrassingen'

Attila Valter heeft er al enkele mooie dagen opzitten in zijn Hongarije, maar hoopt vanaf rit zeven de focus te verleggen naar resultaat in deze Giro. De Hongaar analyseerde de etappe voor de camera van Eurosport.

'Het was een heel mooie en emotionele start voor mijzelf in mijn thuisland Hongarije, waardoor het zelfs moeilijk was om goed te focussen op de race. Met het team hebben we ook al twee ritzeges', doelt hij op de etappes die Arnaud Démare won namens Groupama-FDJ.

'Voor mijzelf: ik hoop mijn Giro hier te starten, het parcours zou me heel goed moeten liggen. Het is moeilijk om te vertellen wat er gaat gebeuren, ik verwacht in ieder geval een groot gevecht voor de ontsnapping. Ik doe in ieder geval mijn best om daarbij te zijn.'

'De goede klimmers staan nu op twee á drie minuten, dus ik weet niet direct of ze die gaan laten rijden. Ik hoop op een ontsnapping met jongens die wat verder staan', vervolgt Valter, die zelf al op meer dan 15 minuten staat.

Valter: 'Van der Poel zorgt altijd voor verrassingen'

Het ideale scenario voor Valter is om de beklimmingen hard te maken, zo vertelt hij. 'Ik wil renners als Andrea Vendrame en Mathieu van der Poel niet meenemen naar de meet. Van der Poel moeten we niet onderschatten, he is a crazy rider. De rit van zaterdag ligt hem misschien nog beter, maar hij zorgt altijd voor verrassingen. Ik hoop dat hij wacht op zaterdag', lacht Valter.

De Nederlander zelf blikte even later ook nog vooruit op zijn kansen. 'Deze rit is lastig, wellicht iets te lastig voor mij. Maar ik kan alleen maar proberen. De eerst 30 km zijn vlak, vooraleer er moet geklommen worden. Het zal ervan afhangen of de vlucht dan al tot stand zal zijn gekomen', zo gaf hij aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws